VIDEO cu momentul in care este ASASINAT BORIS NEMTOV

VIDEO cu momentul in care este ASASINAT BORIS NEMTOV

O inregistrare video postata recent pe internet surprinde momentul in care opozantul rus Boris Nemtov a fost asasinat pe un pod in apropierea Kremlinului in data de 27 februarie. Clipul prezinta momentul caderii lui Boris Nemtov, dupa ce acesta a fost impuscat. Imaginea se deruleaza foarte rapid, campul de vedere fiind inchis imediat de un camion.

in imagini se vede cum ucigasul a mers in spatele lui Nemtov, la 50 de metri departare, iar dupa ce a tras spre opozantul rus, s-a urcat intr-o masina care a stationat in imediata apropiere de locul crimei.

Doi ceceni, Zaur Dadaev si Anzor Gubacev, sunt oficiali acuzati de “uciderea lui Boris Nemtov”, iar ceilalti trei “sunt in continuare suspecti”, a precizat Anna Fadaeva, purtatoarea de cuvant a acestui tribunal din centrul Moscovei, transmite Agerpres.

Citeste si: RUSIA: Doi noi suspecti, arestati in dosarul asasinarii lui Boris Nemtov

“Masurile luate inaintea procesului sunt solid justificate. Participarea lui (Zaur) Dadaev la crima a fost confirmata de marturisirea sa”, a precizat judecatoarea.

Zaur Dadaev, care, potrivit agentiei RIA Novosti, a fost comandantul-adjunct al unei unitati de politie afiliate Ministerului de Interne al Ceceniei, a fost arestat sambata in Ingusetia, republica instabila care se invecineaza cu Cecenia, in Caucazul rus.

Numele sau apare pe site-ul oficial al guvernului cecen, care indica faptul ca Vladimir Putin a acordat in octombrie 2010 Medalia de Merit “sergentului Zaur Dadaev”, fara a fi insa posibil sa se verifice daca este sau nu vorba de un simplu omonim, noteaza AFP. Dadaev a fost arestat impreuna cu Anzor Gubacev, si el de origine cecena, angajat al unei firme private de securitate din Moscova. Gubacev a pledat nevinovat.

Citeste si: UN SUSPECT A RECUNOSCUT CA A PARTICIPAT LA ASASINATUL LUI BORIS NEMTOV

Prezentati de asemenea tribunalului moscovit, ceilalti trei suspecti, Tamerlan Eskerhanov, Ramzat Bakaev si Shagui Gubacev, fratele mai mic al lui Anzor Gubacev, si-au sustinut de asemenea nevinovatia.

Asasinatul, care a fost imediat calificat drept “provocare” de catre presedintele Vladimir Putin, a socat opozitia rusa si a provocat indignare in intreaga lume. Motivul asasinatului nu a fost stabilit inca de catre anchetatori, care au precizat la inceputul saptamanii ca nu exclud nicio pista.