VIDEO CUTREMUR NEPAL: Echipele de salvare montane intervin cu ELICOPTERE

ECHIPELE MONTANE de SALVARE, ajutate de vremea favorabila, au inceput EVACUAREA ALPINISTILOR blocati de doua zile pe masivul EVEREST, ca urmare avalanselor provocate de puternicul CUTREMUR produs sambata in NEPAL, scrie Reuters.

Trei elicoptere au reusit sa ajunga la taberele 1 si 2, aflate la altitudini de peste 6.000 metri, a scris pe Twitter alpinistul roman ALEX GAVAN, citat de Reuters. Fiecare elicopter poate duce numai doi ALPINISTI din cauza aerului foarte rarefiat, a adaugat ALEX GAVAN in postarea sa, de la tabara de baza a plecarilor spre EVEREST.

CITESTE SI:  CUTREMUR NEPAL: Alpinistul ALEX GAVAN spune ca TABARA DE BAZA arata ca dupa o EXPLOZIE NUCLEARA 

Alpinistul danez Carsten Lillelund Pedersen a postat un videoclip pe Facebook cu un elicopter care aterizeaza pentru preluarea a doi alpinisti si decoleaza dupa aproximativ 30 de secunde. In videoclip se poate observa ca vremea este favorabila desfasurarii operatiunilor de evacuare cu ajutorul elicopterelor.

In urma avalanselor provocate de puternicul CUTREMUR de sambata din NEPAL, 18 ALPINISTI, aflati in diferite expeditii pe Everest, au MURIT. Aproximativ 100 de ALPINISTI si SERPASI au supravietuit, dar au ramas blocati pe munte.

CITESTE SI: CUTREMUR NEPAL: BILANTUL PROVIZORIU a crescut la 3218 MORTI. UPDATE

Cei care au supravietuit AVALANSEI de sambata au relatat ca tabara de baza de pe EVEREST a fost lovita de un nor de pietre si gheata, peste 60 de persoane, alpinisti sau serpasi, fiind ranite.

Sursa foto si video: youtube.com