VIDEO DE ULTIMA ORA. Victor Ponta, dus cu DUBA. CONFRUNTARE verbala FARA PRECEDENT in aceasta seara la Baia Mare

Premierul Victor Ponta a fost scos cu duba de la Baia Mare, de frica protestatarilor adunati in Centrul Vechi. Jurnalistii de la maramuresenii.ro scriu ca vizita lui Victor Ponta la Baia Mare, din aceasta dupa-amiaza, a fost o alegere neinspirata pentru imaginea candidatului PSD si inseamna un inceput cu stangul al campaniei electorale pentru turul al doilea al prezidentialelor. De mentionat ca Victor Ponta a fost insotit in vizita sa electorala si de Calin Popescu Tariceanu, de ministrii Mircea Dusa, Ioan Rus si Doina Pana, dar si de fostul ministru liberal Radu Stroe.

Astfel, cateva zeci de baimareni au stat in frig vreme de aproape doua ore pentru a astepta iesirea lui Victor Ponta din sala Millenium, unde acesta a participat la o intalnire cu activul de partid PSD din judetele din nordul tarii. Observand ca grupurile care asteptau in Centrul Vechi, formate din cetateni simpli dar si din membri ai organizatiilor de tineret ale PNL si PDL, aveau intentii clare de a il huidui pe Ponta, fortele de ordine si strategii de imagine ai PSD au decis sa rezolve evacuarea candidatului PSD din zona prin folosirea unei dube-microbuz, cu care venise la Baia Mare o parte a delegatiei de la centru.

Citeste si: DEZVALUIRE SOC! TARICEANU NU VA APUCA SA FIE NUMIT PREMIER

Potrivit sursei citate, in jurul orei 18.25, la sfarsitul sedintei, fortele de securitate formate din agenti SPP si ai Politiei Locale, care au actionat cu maxim profesionalism si eleganta si fara a permite sau provoca manifestari de violenta, au decis sa mute microbuzul in fata intrarii in cladire, lau urcat pe candidatul PSD si pe insotitorii sai principali in duba si au insotit vehiculul prin multime, pana la iesirea din zona ocupata de cetateni. Observand ca se va intampla ca grupurile de protestatari sa le strice festivitatea, liderii PSD Maramures au mobilizat in fata cladirii circa 20 de tineri din organizatia de juniori si un grup de pensionari veniti sa isi aplaude favoritul si i-au indemnat pe acestia sa scandeze lozinci favorabile.

A rezultat pentru circa 10 minute un cor de scandari de ambele parti, intr-o confruntare strict verbala, fara violente fizice, mai mentioneaza cei de la maramuresenii.ro. La momentul iesirii din cladire a lui Ponta, huiduielile au atins maximum de intensitate, iar iesirea microbuzului s-a facut intr-un amestec de huiduieli, fluieraturi, aplauze si scandari pro-PSD.

O jurnalista de la Europa FM, reclamata la Politie de PSD pentru ca a postat pe Facebook rezultatele din Noua Zeelanda

Victor Ponta a fost insotit, la Baia Mare, de presedintele Senatului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, de ministrii Mircea Dusa, Ioan Rus, Doina Pana, Aurelia Cristea si Daniel Constantin, precum si de fostul ministru de Interne, Radu Stroe. Acesta s-a intalnit cu cu liderii filialelor din Maramures, Satu Mare, Salaj si Bistrita-Nasaud, dar si cu PSSA Justin Sigheteanu la Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului din Baia Mare.

Sursa video: maramuresenii.ro

Iata si primele scandari, inainte ca Ponta sa intre in duba.

Amintim ca premierul Victor Ponta s-a aflat, joi dupa-amiaza, intr-o vizita la Baia Mare. El a afirmat, joi seara, la o intalnire cu reprezentantii Partidului Social Democrat (PSD) si ai Partidului Liberal Reformator (PLR) din judetele Maramures, Satu Mare, Salaj si Bistrita-Nasaud, ca proiectele Uniunii Social Liberale (USL) vor continua prin sustinerea descentralizarii, regionalizarii si modificarii Constitutiei.

Citeste si: O TELEVIZIUNE A ANUNTAT TOATA ZIUA “O STIRE BOMBA”. DESPRE CE ERA VORBA: UN SONDAJ CSCI CU CASTIGATORUL TURULUI DOI

Totodata, liderul social-democrat a precizat ca respecta votul romanilor din Transilvania, chiar daca un numar important de ardeleni l-au votat pe candidatul Aliantei Crestin Liberale (ACL), Klaus Iohannis.

“Eu am venit in primul rand sa va multumesc. Un milion de ardeleni au votat, duminica, pentru candidatura mea la functia de presedinte (…) si 1,3 milioane au votat cu dl. Iohannis. (…) Un presedinte al Romaniei trebuie sa-i asculte, sa-i inteleaga pe toti si sa vada exact ce se asteapta de la noi. Bineinteles ca am atat de multi prieteni ardeleni, maramureseni, banateni cu care vorbesc, colegi si prieteni din Moldova, Banat, Transilvania, Muntenia si de peste tot si ii intreb ce trebuie facut pentru fiecare oras in parte, pentru fiecare judet in parte, ce trebuie facut pentru fiecare regiune in parte ca fiecare om sa se simta reprezentat de presedintele sau, guvernul sau, de autoritatile care trebuie sa-l serveasca. Azi, un cunoscut jurnalist ardelean care m-a criticat destul de des mi-a spus ca o sa ma voteze daca inteleg ce se asteapta in Ardeal”, a mai spus Victor Ponta.

“Primul lucru care o sa-l spun la Baia Mare si o sa-l spun si in toate orasele din Banat, din Ardeal, in care o sa merg este acela al respectului pentru specificul fiecarei zone din Romania. Eu nu cred ca cineva care traieste in Bucuresti este deasupra cuiva care traieste in Cluj sau in Iasi, nu cred ca putem sa traim intr-o tara cand de fiecare data trebuie sa ne acuzam unii pe altii ca suntem dintr-o anumita regiune sau ca lucram intr-un anumit loc. Sunt foarte constient de faptul ca e nevoie de un nou contract intre presedintele tarii si locuitorii acestei tari. in zece ani, nu mai spun de ce pentru ca stiti, oamenii, toti romanii si-au pierdut increderea in presedintele care-i reprezinta, in institutiile statului, fie centrale, fie locale”, a afirmat Victor Ponta.