VIDEO EXPERIMENT. Cum se indoaie o agrafa de birou cu “PUTEREA MINTII”

O banala AGRAFA DE BIROU poate sa te ajute sa iti dai pe spate gasca de prieteni atunci cand sunteti la o petrecere si vrei sa iti demonstrezi talentele de “magician”.

O dovedeste un videoclip postat pe Yotube, care arata cum obiectul de metal este indoit in diverse feluri, dupa care, ca prin minune, revine singur la forma initiala. Secretul se numeste “NITINOl”, un metal care are “memorie”.

Citeste si: VIDEO. BRITAINS GOT TALENT – CEL MAI TARE NUMAR!

Videoclipul arata cum o banala AGRAFA DE BIROU, fabricata din nitinol, se poate transforma intr-un obiect “magic”. Barbatul desface respectiva AGRAFA si o indoaie dupa bunul plac, apoi o introduce intr-un vas cu apa fierbinte. Aici intervine “magia”, care este de fapt pura stiinta. AGRAFA, confectionata din NITINOL, revine la forma initiala.

Cum se intampla asta? NITINOLUL, odata ce ajunge la o anumita temperatura, revine la forma initiala. Internautul care a postat acest filmulet explica faptul ca NITINOLUL este acelasi material pe care il folosesc magicienii sa indoaie linguri si alte obiecte din metal cu “puterea mintii”.

Citeste si: 10 TRUCURI CARE TE VOR UIMI. DOVADA CA STIINTA ESTE MAGICA. VIDEO

La final, barbatul mai face o demonstratie si indoaie AGRAFA in jurul unui creion, in forma de spirala. Dupa ce o baga din nou in bolul cu apa, metalul revine la forma initiala, cea de AGRAFA.

Urmareste si tu filmuletul de mai jos si spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii de mai jos.

Sursa foto si video: youtube.com