VIDEO GABRIEL OPREA: ROMANIA si TURCIA reprezinta doi piloni importanti ai NATO

Ministrul de Interne, GABRIEL OPREA, a declarat vineri, la intalnirea oficiala cu ministrul de Interne al Turciei, SEBAHATTIN OZTURK,  ca sunt legaturi puternice intre cele doua tari, din punct de vedere economic si al securitatii.

“In actualul context de securitate ROMANIA si TURCIA reprezinta doi PILONI importanti ai NATO. Tarile noastre se afla in imediata apropiere de doua zone de impact: bazinul Marii Negre si Orientul de Mijloc extins. Tocmai de aceea, in cadrul discutiei de azi am convenit asupra necesitatii de a ne coordona miscarile atat in plan cultural, cat si economic si strategic”, a spus GABRIEL OPREA.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA: MAI VA TRIMITE LA JAI UN APEL PENTRU ACCEPTAREA ROMANIEI IN SCHENGEN

“In prezent in Romania traieste o mare comunitate turca. Ne unesc interese economice si de securitate, iar gasirea unor solutii valabile este esentiala”, a mai spus ministrul. Ministrul Afacerilor Interne, GABRIEL OPREA, a primit, vineri dimineata, vizita omologului sau turc SEBAHATTIN OZTURK.

Viceprim-ministrul pentru securitate nationala si ministrul turc de Interneau susínut o conferinta de presa privind principalele teme abordate in cadrul intrevederii, incepand cu ora 10.30.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA: PENSIILE MILITARE nu sunt SPECIALE si nici PRIVILEGII 

Sursa foto si video: realitatea.net, youtube.com