VIDEO GEORGE MAIOR a dezvaluit de ce si-a dat DEMISIA de la conducerea SRI

GEORGE MAIOR, fostul director al Serviciului Roman de Informatii (SRI), s-a hotarat sa rupa tacerea si sa dezvaluie motivul care l-a determinat sa renunte la functia pe care a ocupat-o timp de opt ani.

In primul interviu acordat de cand a parasit conducerea SRI, GEORGE MAIOR, cel mai logeviv director postdecembrist al SRI, a explicat motivele DEMISIEI sale. GEORGE MAIOR spune ca decizia de a pleca din fruntea Serviciului Roman de Informatii (SRI) a fost luata inca din campania electorala de la finele anului trecut, dar la alegerea momentului a contribuit si respingerea, de catre Curtea Constitutionala, a pachetului de legi privind securitatea cibernetica.

CITESTE SI: INCENDIAR VIDEO EXPLICIT Serviciul Roman de Informatii este continuatorul fostei Securitati

Interviul integral acordat de GEORGE MAIOR va fi difuzat de postul Realitatea TV sambata, de la ora 18:30, in cadrul emisiunii “Ambasador Romania”. GEORGE MAIOR, a explicat intr-un interviu acordat Realitatea TV motivele plecarii sale din fruntea serviciului.

“A fost o decizie pe care am luat-o si am anuntat-o inca din debutul campaniei electorale de anul trecut. Desigur, au existat si anumite cauze particulare, legate de esecul legislatiei pe securitate nationala si informatii in ceea ce priveste cele trei legi cunoscute, in mod flas, ca legi “big brother”. Nu regret faptul ca am sustinut poate cu prea mare virulenta acest pachet legislativ, mentin opiniile legate de incercarea de a atrage atentia pentru mai multa responsabilitate in stat in legatura cu securitatea nationala intr-un moment dificil. M-a dezamagit ca aceste legi nu au fost adoptate si a fost o cauza particulara a materializarii intentiei mele generale de a pleca oricum din fruntea SRI”, a spus GEORGE MAIOR.

CITESTE SI: GEORGE MAIOR a lansat o serie de noi critici la adresa CCR dupa decizia legata de BIG BROTHER III 

In cadrul interviului, GEORGE MAIOR vorbeste si despre relatia noastra cu Statele Unite, Rusia sau China, despre rolul Romaniei in NATO dar si despre securitatea cibernetica si principalele amenintari la adresa tarii.

Sursa foto si video: realitatea.net