VIDEO. GOOGLE prezinta masina fara volan si pedale

GOOGLE face un pas inainte in ceea ce priveste viitorul MASINILOR AUTONOME. Gigantul american a prezentat un concept de MASINA capabila sa se conduca singura, fara volan si pedale de acceleratie sau frana.

GOOGLE a investit masiv in ultimii ani pentru dezvoltarea domeniului AUTOTURISMELOR AUTONOME. Compania americana s-a folosit de Toyota Prius si Audi TT pentru a dezvolta aceasta tehnologie, iar acum a prezentat primul AUTOTURISM AUTONOM propriu.

Citeste si: RENAULT ARE IN PLAN DEZVOLTAREA MODELULUI ZOE AUTONOM. FOTO

Este vorba de un concept de doua locuri, fara volan si pedale, care foloseste un soft pentru a se ghida, sistem in care este inclus si programul Google Maps, dar si mai multi senzori radar.

Masina este destul de simpla, nu are radio, insa are buton start&stop, dar si un display care afiseaza toate detaliile despre ruta.

Citeste si: VOLVO A ANUNTAT CA TESTEAZA MASINA FARA SOFER. FOTO

Potrivit WorldCarFans, GOOGLE intentioneaza sa construiasca in jur de 100 de astfel de prototipuri, acestea urmand sa beneficieze si de sisteme clasice de control, in cazul in care softul intampina o problema. AUTOTURISMELE vor avea propulsie electrica si vor fi limitate la o viteza maxima de 40 de km/h.

Sursa foto si video: recode.net, youtube.com