VIDEO HILLARY CLINTON si-a anuntat, oficial, CANDIDATURA la prezidentialele din SUA

Democrata HILLARY CLINTON si-a oficializat duminica, intr-o inregistrare video postata pe site-ul hillaryclinton.com, candidatura la investitura prezidentiala in 2016, a doua incercare a sa de a deveni prima femeie presedinte al Statelor Unite.

“Sunt candidat la presedintie”, a declarat HILLARY CLINTON, fosta prima-doamna, senator si fost secretar de stat, confirmand o candidatura asteptata de mai multe luni. La 67 de ani, ea este in acest stadiu singurul CANDIDAT OFICIAL la alegerile primare democrate si domina sondajele partidului, aminteste AFP.

“Americanii in viata de zi cu zi au nevoie de o campioana. Vreau sa fiu aceasta campioana”, a declarat HILLARY CLINTON in prima sa inregistrare video de campanie. “Plec pe teren pentru a castiga votul dumneavoastra”. Alegerile primare debuteaza la inceputul anului 2016 in Iowa si New Hampshire. Alegerile prezidentiale vor avea loc in noiembrie 2016.

CITESTE SI: BARACK OBAMA: HILLARY CLINTON ar fi un PRESEDINTE EXCELENT 

HILLARY CLINTON a legat o alianta cu BARACK OBAMA, fostul sau adversar in 2008 devenit “prietenul” ei, care a estimat sambata ca ea ar fi “un presedinte excelent”. In fata lui HILLARY CLINTON, numerosi republicani isi vor disputa investitura. Doi au anuntat ca sunt candidati la investitura, senatorii Tea Party Ted Cruz si Rand Paul, in timp ce colegul lor Marco Rubio, de origine cubaneza, ar putea sa o faca luni in timpul unui discurs la Miami.

Cel mai bine plasat se numeste Jeb Bush, un alt mostenitor al unei dinastii politice americane. Fostul guvernator al Floridei nu si-a anuntat oficial candidatura, dar intentiile sale sunt clare. Cu putin timp inainte de anuntul lui HILLARY CLINTON, el a postat pe Twitter o inregistrare video in care promite propuneri “in urmatoarele saptamani si luni”.

“Trebuie sa facem mai bine decat politica externa a lui Obama si Clinton, care a slabit relatiile cu aliatii nostri si i-a incurajat pe dusmani”, declara JEB BUSH, 62 de ani. El este fratele si fiul fostilor presedinti George W. Bush si George H. W. Bush.

Sursa foto: washington post