VIDEO Incendiu intr-un spital de neurologie din centrul Rusiei: cel putin 21 de morti

Cel putin 21 de persoane si-au pierdut viata in cursul unui incendiu izbucnit in noaptea de sambata spre duminica la un spital de neurologie din Voronej, centrul Rusiei, pompierii reusind sa stinga flacarile abia dupa trei ore, relateaza agentiile ruse de presa TASS si RIA Novosti, citate de Agerpres.

Un numar de 74 de persoane, intre care patru membri ai personalului medical, se aflau in interiorul cladirii in momentul declansarii incendiului.

“19 trupuri au fost gasite la locul incendiului, alte doua persoane s-au stins din viata in spital, iar doua sunt in continuare cautate”, a indicat un responsabil al Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta.

Focul s-a raspandit cu rapiditate, extinzandu-se pe o suprafata de 700 metri patrati. Un intreg corp al cladirii a ars in intregime. 

In total, 140 de persoane cu disabilitati psihice erau spitalizate, intre care 50 de persoane care nu se puteau deplasa in mod independent, potrivit unui angajat al acestui spital.

Alte 23 de persoane au fost ranite, sapte dintre acestea aflandu-se in prezent la terapie intensiva.

O comisie guvernamentala, condusa de ministrul adjunct pentru situatii de urgenta Leonid Beliaev, s-a deplasat la locul incidentului.

Autoritatile au demarat o ancheta, o prima presupunere despre cauza incendiului fiind un scurtcircuit.

Sursa foto: aradon