VIDEO INCREDIBIL. Ce face acest animal este socant si inexplicabil!

Te-ai gandit vreodata ca un animal s-ar putea sinucide? Probabil ca nu, insa s-a intamplat in realitate. O filmare postata pe site-ul Live Leak surprinde momentul in care un cerb se sinucide aruncandu-se de pe un pod.

Cerbul se arunca pur si simplu in gol, scena fiind surprinsa intamplator de pasagerul unui autoturism aflat in trecere prin zona. In imaginile de mai jos se vede cum bietul animal agonizeaza si in cele din urma isi da ultima suflare.

Comportamentul cerbului este inexplicabil si de-a dreptul socant. Pana de curand, s-a negat existenta fenomenului de sinucidere in randul al animalelor, insa conform unui studiu publicat in urma cu patru ani in jurnalul britanic Endeavour, si animalele ar avea comportamentul autodistructiv specific oamenilor.

Edmund Ramsden, unul dintre autorii materialului, a precizat pentru Discovery News ca “definitia sinuciderii ar trebui reevaluata”. El sustine ca “uneori mintea si corpul pot fi profund afectate de stres, ceea ce duce la autodistrugere, iar in asemenea cazuri, sinuciderea nu poate fi considerata o decizie proprie”.

Vezi si: Intalnire emotionanta intre mai multi lei si un barbat

Primul caz de sinucidere in randul animalelor ar fi avut loc pe vremea lui Aristotel, mai scrie publicatia citata. Un armasar s-ar fi aruncat de pe o stanca dupa ce s-ar fi imperecheat cu mama sa. In opinia specialistilor, o astfel de intamplare reflecta cat de importante sunt pentru animale valorile societatii in care traiesc.

In 1845, Illustrated London povestea despre un caine din rasa Newfoundland care ar fi incercat in mod repetat sa se inece, tinandu-si capul sub apa pentru multe minute. In cele din urma a murit, iar cazul a trecut tot ca o sinucidere.

ATENTIE, IMAGINI CARE VA POT AFECTA EMOTIONAL!

[hdvideo id=415 ratingscontrol=on views=on title=on]