VIDEO INEDIT. GROAPA din Siberia a fost EXPLORATA. Vezi ce se AFLA in INTERIOR!

Vestea ca un CRATER GIGANT a aparut din senin in SIBERIA a facut inconjurul lumii, dand nastere multor teorii, unele mai bizare ca altele, cu privire la cauzele care l-au provocat. Acum, oamenii de stiinta au efectuat o expeditie in imensa GAURA din pamant si astfel pe internet au aparut primele IMAGINI cu ceea ce se afla acolo.

Imensa GROAPA formata in peninsula siberiana Yamal, nume care inseamna “CAPATUL LUMII”, a fost explorata de specialistii de la “Institute of the Earth Cryosphere”, scrie editia electronica a cotidianului Mirror.

Citeste si: FENOMEN MISTERIOS IN PENINSULA IAMAL DIN SIBERIA, SPECIALISTII RIDICA NEPUTINCIOSI DIN UMERI. FOTO

Pe imagini se pot vedea pereti ce se aseamana cu un peisaj lunar, pereti de pe care gheata se topeste si se scurge. CRATERUL are o adancime de aproximativ 70 de metri, iar pe fund se afla un lac.

Imensa GROAPA fost descoperita recent si imediat dupa ce stirea s-a raspandit in media, teoriile despre formarea ei au inceput sa apara. In timp ce unii au dat vina pe incalzirea globala sau pe faptul ca este rezultatul impactului unui meteorit cu Terra, altii au afirmat ca este locul in care s-a prabusit o nava extraterestra.

Cercetatorii spun insa ca fenomenul ar avea cauze naturale. Mai precis, gheata din adancul solului s-a topit si nu a mai putut sustine pamantul de deasupra. In plus, surparea ar fi putut fi amplificata si de eliberarea de gaze naturale din sol, care ar fi putut produce o asemenea explozie.

Citeste si: NASA, ANUNTUL BOMBA CARE SCHIMBA VIITORUL OMENIRII!

De la descoperirea CRATERULUI, oamenii de stiinta au constatat aparitia a doua noi GAURI similare, una in aceeasi regiune-Yamal, iar alta la sute de kilometri distanta, in peninsula Taymyr.

Specialistii au luat mostre de gheata si de sol pentru a le analiza si a putea spune cu certitudine cum s-au format aceste CRATERE.

Sursa foto si video: youtube.com, siberiantimes.com