MAGIE in PARLAMENT! Elful JIPA l-a salvat pe piticul SOVA, iar dwarful VALCOV a imbulinat-o

La finele anului trecut a fost lansata ultima parte a unui film considerat de specialistii genului drept unul dintre cele mai reusite din domeniu. Este vorba de episodul final al trilogiei “Hobbit-ul”, un film care a imbinat fantezia cu science fiction-ul intr-un mod fericit. In ciuda faptului ca nu sunt un amator al genului trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam sa traiesc o scena similara.

Asta nu m-a impiedicat, miercuri, 25 martie 2015, sa asist cu gura cascata la un déjà vu, cat se poate de real, cu personaje autohtone. Si nu oriunde, ci in ditamai Palatul Parlamentului, acolo unde, exact ca in filmul mai sus amintit, elf-ul FLORINA JIPA (foto, n.red. meseriasa laudaroasa care tintea locul penalului Toni – asta e dintr-un film cu napoletani! – la CCR) l-a scapat de orcii de la DNA pe hobbit-ul DAN SOVA cu ajutorul mirului fermecat, in timp ce dwarf-ul DARIUS VALCOV a mierlit-o, la cerere, cu pieptul la vedere si, foarte probabil, din cauza lingourilor dosite intr-un seif de la tara.

Lingouri care, fie vorba intre noi, ne aduc aminte ca domnul fost ministru de Finante DARIUS VALCOV a fost presedintele Comisiei parlamentare Rosia Montana! Eeee, va spune sau nu ceva chestia asta? Si cu aceasta ocazie am gasit si corespondenta pesterii plina de aur din filmul amintit in debutul textului.

Singura necunoscuta ramasa este legata de numele poeziei pe care Lavinia Sandru o va folosi in apararea sotului. Tinand cont ca la prima solicitare DNA s-a folosit de Pastorel Teodorescu, acum fiind vorba de ceva lovele credem ca ar fi nimerit sa o citeze pe o anume Ramona Badea cu poezia intitulata sugestiv “Banii”.

PS. Sau sa asculte atent cantecul celor de la HOLOGRAF intitulat “Banii Vorbesc”

Sursa foto si video: jurnalul.ro, b1 tv