VIDEO MARTURII CUTREMURATOARE ale SOTIILOR JURNALISTILOR UCISI in ATACUL de la CHARLIE HEBDO

Femeile care au impartit aceeasi viata cu jurnalistii saptamanalului Charlie Hebdo au facut marturisiri cutremuratoare. Iubite sau sotii, acestea povestesc despre barbati iubitori si verticali, care si-au dat viata pentru meseria lor si pentru libertatea de expresie. Desi suferinta si pierderea sunt insuportabile, partenerele ziaristilor executati sustin ca lupta pentru a rezista si caracterizeaza acest efort drept o contributie in razboiul pentru libertate.

”Am pierdut o persoana iubita, mi-am pierdut iubitul, am pierdut o parte din mine. A murit in picioare. A fost executati impreuna cu tovarasii sai, asa cum obisnuia sa-mi spuna. Nu putem sa fim decat foarte mandri de el. Merita Pantheonul. Toti desenatorii merita Pantheonul. Merita o ceremonie ca a lui Malraux pentru Jean Moulin. Pentru ca si-au sacrificat vietile pentru principiile libertatii pe care suntem obligati sa le respectam”, a spus Jeannette Bougrab, iubita lui Charb.

CITESTE SI: VIDEO SOCANT NECENZURAT. ATAC la CHARLIE HEBDO. POLITIA asalteaza FABRICA in care se afla TERORISTII. LIVE TEXT 

Sufocata de durere, Jeannette Bougrab vorbeste despre iubitul ei, Stephane Charbonnier, jurnalistul care se afla la carma saptamanalului Charlie Hebdo din 2009. Aceasta sustine ca daca ar fi presedintele Frantei, le-ar acorda ziaristilor martiri Pantheonul, un mausoleum din Paris unde au fost depuse de-alungul timpului ramasitele marilor personalitati franceze.

Maryse Wolinski, sotia desenatorului Georges Wolinski marturiseste ca ii este foarte greu sa faca fata pierderii si s-a aratat in acelasi timp dezamagita de reactia intarziata a oficialilor. Maryse sustine ca a aflat de la fiul ei de tragedie, iar daca acesta nu s-ar fi deplasat la sediul redactiei, vestea ar fi venit din partea mass mediei. 

CITESTE SI: ATENTAT TERORIST CHARLIE HEBDO: Un SUPRAVIETUITOR face MARTURII CUTREMURATOARE 

“A murit ca erou al profesiei sale. M-am trezit cu o mare tristete in inima. Acum, vreau sa rezist pentru el. Este un razboi impotriva libertatii. A murit impreuna cu fratii sai, camarazii sai, in serviciul libertatii pe care o iubea si pentru care lupta intotdeauna”, a afirmat Maryse Wolinski.

Sursa foto si video: youtube.com, europe1.fr