MAURICE SENDAK, supranumit Picasso pentru copii, in Google Doodle

MAURICE SENDAK, scriitor si ilustrator american de carti pentru cei mici, este omagiat, luni, de motorul de cautare Google, printr-un logo animat, care prezinta cele mai indragite personaje ale sale. Nascut la data de 10 iunie 1928, MAURICE SENDAK a incetat din viata in 2012, din cauza unui accident vascular.

MAURICE SENDAK era supranumit “un Picasso pentru copii”. El a fost distins de presedintele american Bill Clinton, in 1996, cu Medalia Nationala pentru Arta.

A fost un personaj controversat datorita orientarii sale sexuale. In 2008 a anuntat ca este homosexual si traia alaturi de partenerul sau, dr. Eugene Glynn, in varsta de 50 de ani.

Ilustratorul si scriitorul MAURICE SENDAK a murit la data de 8 mai 2012, in orasul Danbury (Connecticut) la varsta de 83 de ani.

MAURICE SENDAK – Where the Wild Things Are

Cel mai cunoscut volum grafic al lui MAURICE SENDAK se numeste “Where the Wild Things Are” si dupa ce a lansat-o (1963) a devenit celebru in intreaga lume. Initial controversat datorita personajelor ilustrate “grotesc”, asa cum unii dintre parinti il criticau, in cele din urma volumul a ajuns foarte popular, fiind vandut in peste 19 milioane de copii in toata lumea. In acest volum, MAURICE SENDAK prezinta povestea un baietel pus pe sotii, Max, care porneste intr-o calatorie imaginara, dupa ce a fost trimis la culcare de parinti fara sa-si primeasca cina.

Printre volumele scrise de MAURICE SENDAK se mai numara “In the Night Kitchen”, “Outside Over There2, “Higglety Pigglety Pop!” si “The Nutshell Library”.