VIDEO. O masina ELECTRICA a reusit sa atinga 296 km/h

DON GARLITS este un pilot legendar al curselor de tip DRAG. Desi are 82 de ani, pilotul si-a pus in gand sa “zboare” intr-un MASINA ELECTRICA cu o viteza de top de 321 de km/h. Desi nu a atins viteza dorita, DRAGSTERUL pe care a concurat a ajuns la 296 de km/h.

DON GARLITS a condus DRAGSTERUL ELECTRIC SR-37 la parcul Brandenton Motorsports din Florida. Dupa prima cursa de incalzire, viteza maxima atinsa de AUTOTURISMUL ELECTRIC condus de Don a fost de 207 km/h, insa in cea de-a doua tentativa, barbatul a atins o viteza de top de 296 km/h si 7.26 secunde pentru distanta parcursa.

Citeste si: TESLA MODEL S, CEA MAI SIGURA MASINA TESTATA IN SUA

DON GARLITS, alaturi de echipa lui, a lucrat mai mult de doi ani la acest DRAGSTER ELECTRIC, scrie green.autoblog.com. Vehiculul este echipat cu mai multe baterii litiu-polimer, capabile sa dezvolte 1.500 kilowati sau peste 2.000 de cai putere. Garlits se mandreste cu 17 titluri de campion mondial si a atins recordul de 321 de km/h in urma cu 50 de ani, intr-un DRAGSTER traditional.

Urmareste si tu clipul de mai jos si vezi cum arata un DRAGSTER ELECTRIC performant, capabil sa sparga barierele de viteza pentru acest tip de masina.

TOYOTA LANSEAZA MASINA ELECTRICA FCV. GALERIE FOTO 

 Sursa foto si video: dragracingonline.com, dragzine.com, youtube.com