VIDEO. Premierul VICTOR PONTA va fi INLATURAT la scurt timp dupa CONGRESUL PSD

Surse politice apropiate presedintelui Romaniei KLAUS IOHANNIS sustin faptul ca zilele lui VICTOR PONTA la Palatul Victoria sunt numarate, informeaza postul de televiziune Digi24.

N aceste zile se fac numeroase scenarii in culisele Partidului Social Democrat (PSD). Si nu pentru desemnarea presedintelui formatiunii, la congresul care va avea loc in curand mai precis in data de 18 octombrie. Imediat dupa instalarea – fara emotii – a lui LIVIU DRAGNEA in fruntea partidului, social-democratii ar urma sa demareze si schimbarea lui VICTOR PONTA de la Palatul Victoria, sustin surse politice.

CITESTE SI: SEDINTA CEXN A PSD. DRAGNEA RAMANE SINGURUL CANDIDAT PSD. DRAGNEA: MI-AS FI DORIT O COMPETITIE. UPDATE

Ar fi primit deja asigurari ferme de la Cotroceni ca presedintele va fi de acord cu nominalizarea unui premier propus de coalitia Puterii.  Potrivit surselor citate, dupa Congresul PSD ar putea avea loc o discutie intre liderii PSD si presedintele KLAUS IOHANNIS pe aceasta tema.

Social-democratii au un nume, dar asteapta o garantie si un semnal public din partea presedintelui Romaniei. Ramane de vazut daca KLAUS IOHANNIS va chema partidele la consultari.

CITESTE SI: SONDAJ INSCOP: TOPUL INCREDERII ROMANILOR IN OAMENII POLITICI

Un alt scenariu ar fi cu GABRIEL OPREA in fruntea Executivului, dar LIVIU DRAGNEA a spus ca nu il accepta ca premier, intrucat viitorul prim ministru trebuie sa fie o persoana din Partidul Social Democrat (PSD).

Sursa foto si video: Digi24