VIDEO PRODIGY lanseaza un nou ALBUM: RAZBOI declarat genului ELECTRO-POP

La 25 de ani distanta dupa ce au luat cu asalt topurile britanice cu “sound”-ul electro si atitudinea lor punk, trupa THE PRODIGY revine in forta cu un ALBUM NOU, “THE DAY IS MY ENEMY”, ce declara RAZBOI “ELECTRO-POP-ului” comercial si care va fi lansat la 30 martie, relateaza luni AFP.

“Muzica electronica a devenit ostatica stilului pop”, a declarat cu regret pentru AFP LIAM HOWLETT, liderul trupei originare din Braintree, Essex (sudul Marii Britanii). El a facut aluzie mai ales la muzica “techno” si la DJ recunoscuti international, precum David Guetta specializati in ‘dance’.

‘Apreciez uneori genul pop, insa din pacate de multe ori este o chestiune comerciala. Combatem acest gen, iar muzica noastra este reprezentativa in acest sens’, a declarat solistul in varsta de 43 de ani, potrivit caruia muzica trebuie sa fie ‘ofensiva’.

THE PRODIGY a fost revelatia anilor 1990 cu piese obsedante si furioase, precum ‘Firestarter’, ‘Breathe’ sau ‘Smack My Bitch Up’ insotite de videoclipuri bizare, care au incendiat intreaga planeta si care au inscris trupa in categoria electro ‘hardcore’ sau ‘big beat’.

Trupa revine la 30 martie cu cel de-al 6-lea album, “THE DAY IS MY ENEMY”, care cuprinde 14 piese fidele spiritului razboinic si sumbru ce caracterizeaza THE PRODIGY. Cateva piese, precum ‘Nasty’ sau ‘Wild Frontier’, s-au scurs deja pe internet.

Ultimul album al grupului (‘Invaders Must Die’, lansat in 2009) s-a vandut in 1,5 milioane de exemplare. THE PRODIGY a vandut de la formarea sa peste 25 de milioane de albume, potrivit site-ului revistei britanice NME.

Sursa foto si video: billboard.com, youtube.com