VIDEO. ROMANII din REPUBLICA MOLDOVA s-au trezit cu noaptea-n cap sa VOTEZE

Cetatenii ROMANI din REPUBLICA MOLDOVA s-au trezit cu noaptea in cap pentru a merge la VOT! Mass media din tara vecina a prezentat articole si inregistrari video cu conationalii nostri de peste Prut.

Autoritatile din Republica Moldova au deschis 21 de sectii de votare pentru alegerile prezidentiale din Romania. La Chisinau sunt patru sectii si cate una la Balti, Orhei, Cahul, precum si in alte orase din tara. 

CITESTE SI: VIDEO. HAOS in SPANIA: ROMANII au facut cozi imense la MADRID si COSLADA 

Si in turul doi se poate vota in baza acelorasi documente: pasaportul simplu, electronic sau temporar, cu mentionarea tarii de domiciliu, sau titlul de calatorie. De asemenea, oamenii pot vota si in baza cartii de identitate si a buletinului. In turul intai au votat 20 000 de persoane. Din cauza cozilor interminabile, sute de cetateni nu au reusit sa-si exprime optiunea.

CITESTE SI: VIDEO. ROMANII care vor sa VOTEZE au BLOCAT centrul PARISULUI! Melescanu: Am facut un lucru bun! 

Pentru a economisi timp si a evita repetarea situatiei, autoritatile le recomanda alegatorilor sa completeze din timp declaratia pe proprie raspundere, fara sa o dateze si sa o semneze. Acest lucru trebuie facut in prezenta unui membru al Biroului Electoral.

Sursa foto si video: publika.md