VIDEO SI FOTO. Cum arata noul BMW X6

BMW a dezvaluit oficial noul X6 crossover. Fratele mai mic, dar mai stilizat al lui X5 a ajuns la cea de-a doua generatie. BMW X6 va ajunge in showroom-uri in decembrie, dupa ce debuteaza la Salonul Auto de la Paris din octombrie.

Primele imagini oficiale cu noul BMW X6 au fost prezentate vineri de compania bavareza, crossoverul impartind aceeasi platforma cu noul X5. Modelul adopta acelasi exterior sportiv cu care ne-am obisnuit, beneficiind de o aerodinamica imbunatatita, faruri bi-xenon, un hayon automat si jante de aliaj de 19 inchi. Noul X6 se mai remarca si prin partea frontala impunatoare, multiple ornamente cromate si bara de protectie scoasa in afara.

Citeste si: BMW M4 CONVERTIBLE ISI FACE DEBUTUL LA SALONUL AUTO DE LA NEW YORK. GALERIE FOTO

Va exista si o varianta M Sport, care se va distinge printr-un kit aerodinamic, o grila mata din aluminiu si jante din aliaj usor de 19 inchi.

La interior, BMW X6 prezinta elemente comune cu modelul X5. Exista un volan sport, scaune sport din piele Dakota si acelasi sistem de infotainment iDrive cu un display de 10.25 inchi.

La lansare, noul X6 va fi disponibil cu trei motorizari diferite, doua diesel si una pe benzina.

Aceasta din urma este formata dintr-un motor V8 TwinPower Turbo, capabil sa livreze 450 cp si un cuplu de 650Nm. Modelul accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4.8 secunde si are o viteza maxima de 250 km/h. In primavara, acestor motoare li se vor mai alatura doua pe benzina si inca unul pe motorina.

Citeste si: BMW A LANSAT PRIMUL METROU. GALERIE FOTO

Desi mai dotat din punct de vedere tehnic ca predecesorul sau, noul BMW X6 este mai usor cu 40 de kg decat acesta, gratie folosirii unor materiale usoare, precum aluminiul si magneziul.

Sursa foto si video: worldcarfans.com, youtube.com