Video șocant. Chinurile groaznice la care sunt supuși deținuții într-o închisoare din Rusia

Imagini incredibile au apărut în spațiul public, arătând care sunt tratamentele la care sunt supuși deținuții din închisorile din Rusia. Publicația Novaya Gazeta a prezentat imagini din interiorul unui centru de detenție din regiunea Yaroslavl, aflat la 250 de kilometri de Moscova, în care un deținut este bătut, torturat și umilit de o duzină de gărzi ai închisorii.

Imaginile au avut un ecou fără precedent, declanșând o anchetă internă, care s-a soldat cu arestarea a opt persoane, iar conducerea închisorii a prezentat scuze public. La îndemnul presei străine, mai mulți foști deținuți au rupt tăcerea și au povestit chinurile la care au fost supuși sau la care au asistat.

Citește și: VIDEO. BĂTAIA CRUNTĂ ÎNTRE RAPPERII FRANCEZI BOOBA ȘI KAARIS A DUS LA ÎNCHIDEREA TERMINALULUI PLECĂRI DE PE AEROPORTUL ORLY

Vorbind pentru AFP, Alexander Zarenchev, un fost DJ, a povestit că în cei opt ani de detenție a fost supus unor bătăi zilnice și a fost martorul mai multor crime și violuri în grup.

”Ca nou-venit, luam zilnic bătaie de la activiști” spune el, referindu-se la deținuții care colaborează cu administrația închisorii. Rolul acestora este de ”reeducare”, însă Zarenchev a povestit că aceștia ”mergeau prea departe”. După cei doi dintre deținuții abuzați au murit, autoritățile au lansat o anchetă vizându-l pe directorul închisorii. Între timp, acesta a dispărut.

Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional!

Sursa video: youtube