VIDEO SOCANT: ELEVA din ORADEA SNOPITA in BATAIE de NISTE COLEGE

Trei eleve de clasa a IX-a au batut o adolescenta in plina strada, la Oradea. Fata a fost trantita la pamant si lovita cu picioarele si cu pumnii sub pretextul ca aceasta ar fi injurat-o pe una dintre agresoare. Tipetele fetei au atras atenția, dar nimeni nu a intervenit. Mai mult, pe fundal se aud si voci de baieti care au asistat la intreaga bataie, relateaza ebihoreanul.ro.

Imaginile au devenit virale pe internet si au starnit revolta. Inspectoratul de Politie Bihor s-a autosesizat si a demarat o ancheta. Atat victima, cat si agresoarele sunt eleve la Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul” din Oradea, in clase paralele. Politistii s-au autosesizat si au demarat cercetarile la scurt timp dupa ce, pe o retea de socializare, a fost postat un filmulet care prezenta o adolescenta agresata de alte trei tinere. In urma investigatiilor, politistii au identificat atat victima, o oradeanca de 16 ani, cat si pe cele trei adolescente banuite ca ar fi agresat-o, toate de 16 ani, din Oradea, se arata intr-un comunicat transmis, marti, de purtatorul de cuvant al Politiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Cele trei batause au fost duse la Politie, unde li s-a deschis dosar penal. Ancheta este continuata sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea “pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor si imprejurarilor in care s-a comis fapta si a participatiei fiecareia dintre persoanele banuite de comiterea sa”, se mai precizeaza in comunicat.

Directorul Colegiului Tehnic “Mihai Viteazul”, profesorul Ruben Filimon, spune ca victima si una dintre agresoare, cea cu parul blond, sunt eleve in clasa a IX-a la aceasta scoala, dar nu colege de clasa. “Victima este la liceu, agresoarea la scoala profesionala, dar nu a mai venit la scoala in semestrul II”, a declarat Filimon, marti, pentru ebihoreanul.ro.

Se pare ca fata cu parul blond, Flavia pe numele ei, a fost cea care a regizat bataia. Insotita de alte doua fete, eleve la alte scoli din oras, a chemat-o pe victima in fata scolii, ca sa discute despre o barfa pe care aceasta ar fi spus-o unui baiat. Cum portarul nu le-a lasat sa iasa din scoala, victima si o colega de-a ei au sarit gardul din spatele caminului studentesc, pentru a se intalni cu celelalte adolescente.

“S-au dus in parcul din apropiere si acolo s-a intamplat scena. La final, agresoarea (n.r. Flavia) a amenintat-o pe victima ca nu stiu ce va pati daca va spune cuiva, asa ca fata n-a spus nimanui”, a mai declarat directorul Colegiului.

Victima le-a povestit parintilor si profesorilor despre intamplare abia dupa ce filmuletul a ajuns pe Facebook. Marti dimineata, nici una dintre fete nu a venit la scoala. “Asteptam sa vina fetele, am convocat Consiliul clasei si urmeaza sa stabilim cum s-au desfasurat evenimentele si sanctiunile. Fiind vorba de invatamant obligatoriu, sanctiunile se opresc la mutare disciplinara”, a mai spus directorul.

Sursa video: facebook