VIDEO SOCANT un EURODEPUTAT a efectuat SALUTUL NAZIST in PARLAMENTUL EUROPEAN

Gest controversat in Parlamentul European. Eurodeputatul polonez de extrema dreapta Janusz Korwin-Mikke a facut salutul nazist in sediul PE de la Strasbourg, exprimandu-si astfel dezacordul fata de introducerea unui bilet de tren unic in Europa, informeaza ziarului francez L’Expreass.

Janusz Korwin-Mikke a scandat “Ein reich, ein volk, ein ticket”, in PE, slogan ce reprezinta o trimitere clara la cel al Germaniei naziste “Ein reich, ein volk, ein Fürher” (un popor, un stat, un sef), noteaza sursa citata. Janusz Korwin-Mikke a efectuat apoi salutul nazist, ceea ce a provocat proteste in plen.

“Mereu diversitate, mereu se spune ca Parlamentul apara diversitatea. Dar de fiecare data cand votam este pentru unificare. Noi nu suntem pentru diversitate, ci pentru unificare. De aceasta data este «ein reich, ein volk, ein ticket». Multumesc mult”, a declarat eurodeputatul, care este cunsocut, de altfel pentru declaratiile sale controversate.

Janusz Korwin-Mikke a mai declarat in trecut ca se opune dreptului de vot al femeilor, pe care le considera “intermediare intre copii si barbati”.

Ministrul polonez de Externe Grzegorz Schetyna a prezentat joi scuze Europei, Parlamentului European si alegatorilor lui Janusz Korwin-Mikke pentru comentariile acestuia.

Sursa foto www.telegraph.co.uk