VIDEO SPECTACULOS! APOCALIPSA, surprinsa pe camera! Nu o sa crezi ca poate fi REAL!

In timp ce marea majoritate a oamenilor ar lua-o la sanatoasa atunci cand ar da nas in nas cu o asemenea FURTUNA, fotograful si videograful Stephen Locke le infrunta si surprinde astfel imagini uimitoare.

La fel a si facut si cu aceasta SUPERCELULA pe care a surprins-o formandu-se in orasul american Climax, din statul Kansas. Stephen Locke a realizat un video de tip time-lapse cu ajutorul caruia putem vedea forta mereu surprinzatoare a naturii, pe masura ce fenomenul meteo, deopotriva periculos si incredibil de spectaculos, ia nastere.

Citeste si: FOTO. PARIU CA NU AI VAZUT ASA CEVA IN VIATA TA? CUM ARATA O TORNADA DE FOC

SUPERCELULELE sunt destul de rar intalnite, fiind mai periculoase decat alte tipuri de FURTUNI. De regula, SUPERCELULELE sunt fenomene izolate, ce pot dura ora intregi. SUPERCELULELE se pot divide si aduc cu ele mari cantitati de ploaie si vant. Adesea, SUPERCELULELE sunt responsabile pentru tornade, insa acest fenomen nu apare mereu.

O SUPERCELULA se poate dezvolta pornind de la FURTUNI si poate ajunge in scurt timp la marimea unui sistem multicelular. Intr-o SUPERCELULA apare si fenomenul de grindina.

Citeste si: FASCINANT. CALATORIE IN JURUL LUMII IN MAI PUTIN DE 5 MINUTE. VIDEO

“Sistemul noros, cu diametrul cuprins intre cativa kilometri pana la zeci de kilometri, prin rotatia curentului ascendent poarta numele de mezociclon, iar impreuna cu celula de furtuna asociata, este o SUPERCELULA.”, se arata pe site-ul meteoalert.ro. 

Sursa foto si video: youtube.com