VIDEO. Momentul in care un CAINE ORB ii salveaza VIATA unei fete de 14 ani

Daca nu ar fi fost actul de curaj, chiar miraculos, al unui caine din rasa Golden Retriever, Lisa Nibley, o tanara din Oregon, SUA, poate nu ar mai fi fost astazi in viata. Gestul eroic al lui Norman, cainele orb care a salvat o fetita de la inec, a facut senzatie atunci cand s-a intamplat.

Povestea salvatorului patruped incepe in 1993, atunci cand Annette si Steve McDonald l-au salvat de la adapost de animale din Oregon. Avea numai un an de zile si fusese abandonat, fiind programat pentru eutanasiere.

Citeste si: FOTO EMOTIONANT. POVESTEA IMPRESIONANTA A LUI PATRICK, PITBULL-UL SALVAT DIN TOMBERON

Din nefericire, la scurt timp dupa ce l-a adus acasa pe Norman, cuplul a descoperit ca patrupedul suferea de o boala genetica ce ii afecta vederea, lasandu-l, practic, orb. Din punct de vedere medical au incercat sa ii redea vederea, insa nu s-a putut face nimic.

Cu toate acestea, Anette a marturisit ca Norman s-a adaptat bine la diagnosticul crunt, fiind capabil a alerge si sa se joace ca orice alt caine. 

In 1996, gestul Anettei de a-l salva pe Norman din adapostul pentru caini i-a fost rasplatit cu varf si indesat. Pe cand se afla pe plaja raului Necanicum, cainele orb a reusit sa salveze viata unei fetite care a fost la un pas sa se inece.

Lisa Nibley avea numai 14 ani atunci si inota cu fratele sau mai mic. Desi stia sa inoate, adolescenta a fost prinsa intr-un curent puternic de apa si trasa la fund. Tocmai atunci, Anette se plimba cu Norman, cainele orb care a auzit strigatele de ajutor disperate ale fetitei. Patrupedul a alergat si a inotat spre Lisa ghidandu-se numai dupa vocea ei. Dupa cateva minute tensionate, Norman a salvat-o pe tanara si a adus-o in siguranta la mal.

EL E DUNCAN LOU WHO, BOXERUL CU DOUA PICIOARE. UITE-L CUM SE BUCURA LA PRIMA ALERGARE PE PLAJA DIN VIATA LUI. VIDEO

Sursa foto si video: getitfree.us, youtube.com