VIDEO Un etnic maghiar a devenit tinta extremistilor unguri dupa ce a declarat ca este ROMAN

In timp ce deputatul UDMR MARKO ATTILA se ascunde dupa poalele premierului maghiar VIKTOR ORBAN pe la Budapesta de frica puscariilor din Romania, acolo unde ar trebui sa stea din cauza CONDAMNARII DEFINITIVE la inchisoare, sunt si cetateni de etnie maghiara carora nu le este frica sa stea in tara si sa traiasca normal pe pamantul unde s-au nascut.

Exemplul lui MARKO ATTILA este numai unul din lunga serie de intamplari reprobabile care au avut in centrul lor cetatenii maghiari din Romania, fie ca este vorba de personaje cu greutate sau cetateni obisnuiti ale caror minti le-au fost sucite de promisiunile desarte ale baietilor bezmetici de la JOBBIK, ale guvernantilor de la Budapesta sau chiar a unor conducatori ai UDMR-ului.

CITESTE SI: Vona Gabor, un extremist bezmetic si mincinos

Asa cum era de asteptat exista si oameni cu capul pe umeri care nu viseaza la cai verzi pe pereti, la autonomie, Tinut Secuiesc sau alipirea de Ungaria. Oameni de etnie maghiara care se mandresc ca s-au nascut pe aceste meleaguri si care, in dauna etniei, recunosc sus si tare ca sunt romani. Este si cazul unui etnic maghiar ca a recunoscut asta si, ulterior a avut de suportat oprobiul multora dintre cei ca el. De ce? Pentru simplul fapt ca a recunoscut o evidenta si anume ca este roman.

Filmuletul dateaza din anul 2013 si a fost descoperit de jurnalistii de la glasul.info

“Un etnic maghiar din Romania a afirmat in timpul unui interviu ca atata timp cat el traieste in Romania se considera roman, si nu ungur, lucru care a starnit imediat  mania si furia ungurilor din Ungaria in special.

CITESTE SI: Semjen Zsolt daca vrei sa calaresti, lasa Targul Secuiesc si du-te la caruselul din Vidam Park! 

Mare suparare printre extremistii maghiari, mai ales printre cei mai fanatici dintre ei din Ungaria: au luat pur si simplu foc cand au auzit ca un etnic maghiar din Romania se considera roman atata timp cat traieste in Romania: “Pana la urma, suntem romani. Bine, daca sunt ungur si traiesc aici, sunt roman.”, a spus cetateanul roman de etnie maghiara care se pare ca locuieste in Alba Iulia,  in timpul unui interviu acordat unei televiziuni in luna decembrie a anului 2013.

Printre comentariile care se regasesc pe pagina unde este postat acest clip video sunt unele deosebit de jignitoare la adresa cetateanului roman de etnie maghiara, venite mai ales din partea vorbitorilor de limba maghiara”, noteaza redactorii de la glasul.info.

CITESTE SI: Marko Attila, condamnat in Romania si protejat in Ungaria de premierul Viktor Orban 

Sursa foto si video: youtube.com