Vier Pfoten solicita primariilor sa OPREASCA eutanasierea cainilor fara stapan

Fundatia Vier Pfoten a solicitat marti printr-un comunicat de presa primariilor din intreaga tara sa OPREASCA eutanasierea cainilor fara stapan, ca urmare a deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care au fost suspendate normele de aplicare a legii pentru gestionarea cainilor fara stapan.

Potrivit sursei citate, hotararea de suspendare a Curtii este executorie de drept si are aplicare directa. Astfel, eutanasierea cainilor este suspendata incepand de vineri, 20 iunie.

Citeste si: NORMELE DE APLICARE a legii pentru gestionarea cainilor fara stapan, SUSPENDATE de Curtea de Apel Bucuresti

”Vrem sa fie foarte clar ca ASPA si toate primariile trebuie sa se supuna deciziei Curtii de Apel. In caz contrar, acestea comit un abuz, iar persoanele implicate vor raspunde penal pentru nerespectarea unei decizii a Curtii si pentru cheltuirea ilegala a banilor publici”, a declarat Gabriel Paun, director de campanii la Vier Pfoten International.

Citeste si: Cainii MAIDANEZI se imputineaza! Cati au fost stransi de pe strazile Capitalei

Reprezentantii fundatiei mai arata ca Guvernul are in prezent optiunea de a face recurs impotriva deciziei Curtii. Acesta poate fi facut dupa ce Guvernul va primi comunicarea deciziei si ar urma sa ajunga la Curtea Suprema. ”Recursul poate fi o optiune, insa doar va amana sansa de a incepe o colaborare constructiva”, a mai spus Paun. ”Cred ca este mult mai rational sa incepem chiar de acum sa lucram cu specialistii potriviti la intocmirea unei noi si mai bune Ordonante de Urgenta. Ne oferim experienta si resursele in cazul in care Guvernul alege optiunea dialogului”, a mai declarat Paun.

Reprezentantul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor din cadrul Primariei Capitalei, Razvan Bancescu, a declarat luni intr-o conferinta de presa ca eutanasierile vor continua pana cand Curtea de Apel va trimite o comunicare oficiala a deciziei si ca va solicita Guvernului sa grabeasca atacarea deciziei.

Sursa foto: adevarul.ro