Viespile uriase din China au provocat moartea a 42 de persoane

Roiuri de viespi agresive provoaca panica in China, omorand prin intepaturi cel putin 42 de persoane si ranind alte 1.675.

Sute de milioane de viespi asiatice agresive afecteaza incepand din luna iulie trei orase din provincia chineza Shaanxi, provocand moartea a cel putin 42 de oameni si ranirea altor 1.675, scrie realitatea.net. Viespile, devenite foarte agresive pentru ca sunt in perioada de imperechere, au atacat numerosi copii si agricultori.

“Viespile sunt groaznice. S-au napustit asupra capului si mi-au acoperit in totalitate un picior. Pur si simplu nu ma mai puteam misca”, declara Mu Conghui, o femeie atacata de viespi care in urma intepaturilor a avut nevoie de 13 dialize si 200 de copci, avand un picior paralizat si la doua luni dupa atac, mai scrie sursa citata. Specialistii explica faptul ca veninul viespilor poate declansa grave reactii alergice in corpul uman, paralizand organe si provocand chiar decesul daca pacientii nu primesc dializa pentru eliminarea toxinelor din corp.

Sursa foto: realitatea.net