VIKINGII, EPISODUL 1. Vezi cum a decurs prima zi ca barbat a lui Bjorn

Ragnar il duce pe fiul sau Bjorn, in varsta de 12 ani, la marea Adunare care avea loc la Kattegat. Era prima oara cand Bjorn facea cunostinta cu viata de barbat.

Adunarea era condusa de iarlul Haraldson cel care avea sa planifice cele ce se vor intampla peste an.
Ragnar avea de gand sa propuna iarlului ca expeditia de vara sa aiva ca tinta un nou taram, inca necunoscut nordicilor, tinuturile din Apus.

Micul Bjorn asista la prima judecata din viata sa. Iarlul cere celor prezenti sa-l condamne la moarte pe unul dintre cei acuzati de incalcarea pravilelor, prin crima.

Deoarece era nevoie de unanimitate, Bjorn ia exemplul tatalui sau si voteaza pentru executarea vinovatului, acest lucru intamplandu-se prin decapitare.

A doua zi, iarlul hotaraste ca urmatorul raid de vara sa fie facut tot in tinuturile rasaritene.

Ragnar ridica problema unui raid spre apus insa este contrazis de marele conducator. Mai mult decat atat, Ragnar este chemat in cortul iarlului, Haraldson amenintandu-l sa inceteze in a-l mai contrazice in fata celor prezenti.

Ii impune chiar sa nu mai aminteasca niciodata de un raind spre tinuturile apusene, in caz contrar putand urma repercursiuni atat pentru el cat si pentru familia sa.

Ragnar nu renunta la visul sau si, odata plecat de la Adunare, dezvolta planul de a construi o barca trainica in stare sa-l traverseze oceanul.

Isi vede visul implinit, in momentul in care face primele incercari cu noua creatie. Pare a fi barca perfecta pentru a ajunge in teritoriile inca neumblate de nordici insa, ceea ce nu stie, este faptul ca, din departare, este urmarit de sfetnicul iarlului Haraldson.