VIKINGII, EPISODUL 2. Ragnar pune la cale marea calatorie spre Vest

Ragnar si Rollo au adunat mai multi vikingi rebeli care urmau sa constituie echipajul cu ajutorul caruia se va calatori spre vest.

Intalnirea de taina a ajuns insa la urechile iarlului care deja planuia cum sa scape definitiv de Ragnar si prietenii sai.
Desi era cunoascuta ca o mare luptatoare, Ragnar decine sa plece in calatorie fara sotia sa, Lagertha.

Ancora este ridicata si barca este pregatita sa infrunte valurile marii in cea mai spectaculoasa calatorie facuta de vichingi pana in acel moment.
Nu a trecut mult timp si au aparut inevitabilele probleme. O furtuna mare le-a pus la incercare curajul gastii lui Ragnar si Rollo.

Dupa zile in sir in care barca a plutit uneori chiar si in deriva, au aparut primele vociferari in randul echipajului, unii considerand ca au fost pacaliti de Ragnar si Rollo.

Ragnar l-a ucis pe cel mai inversunat dintre contestatari, in scopul de a restabili linistea pe barca.

Nu a mai trecut insa foarte mult timp si s-au auzit sunete venite dinspre niste pescarusi, semn ca uscatul este aproape.

Vikingii arunca ancora langa tarm, prima locatie iesita in cale fiind o mica manastire crestina.

Nordicii ii ucid pe majoritatea calugarilor. Raman uimiti de numeroasele obecte religioase confectionate din materiale pretioase.

Le iau pe acestea, ca prada, si cativa calaugari tineri pe care intentionau sa-i transforme in scalvi, odata ajunsi acasa.