VIKINGII, EPISODUL 3. Ragnar a revenit acasa din expeditia din Vest

Ragnar s-a intors cu bine pe taram scandinav insa, odata ajuns in fata iarlului suprem, a fost nevoit sa-i cedeze acestuia toate bunurile capturate pe taramurile vestice.

Ragnar devine din ce in ce mai interesat de terotoriul pe care il vizitase de curand. Afla de la cel pe care il luase ca scalav, preotul Athelstan, ca Anglia este un teritoriu vast, alacatuit din patru tarisoare dstincte, fiecare cu regele ei.

Ragnar cere incuvintarea iarlului pentru a face o noua escapada in tinuturile britanice. De aceasta data se hpotaraste sa o ia si pe otia sa, ocrotitor la ferma lasandu-l chiar pe Athelstan.

A doua zi vichingii pornesc in calatorie, de aceasta data, drumul pana in insula britanica parand fiind mai scurt datorita experientei deja acumulate anterior.

Aceasta noua espeditie a diferit fata de prima, facuta cu scurt timp inainte.

Corabia nordicilor a fost intampinata de o mica trupa armata care i-a propus lui Ragnar sa-l insoteasca la regele tinutului. Rollo, neincrezator in cuvintele englezilor, a provocat o lupta cu acestia, rezultatul fiind de partea vichingilor.

Un soldat englez a reusit insa sa incalece pe cal si sa fuga pentru a da de veste alor sai de cele intamplate.

Sursa foto: jurnaluldesatumare.ro