UNGARIA: Incepand cu 15 septembrie, imigrantii care intra ILEGAL in tara vor fi ARESTATI

Incepand cu data de 15 septembrie, oricine va intra ilegal pe teritoriul Ungariei va fi arestat. Anuntul a fost facut de catre premierul Ungariei, VIKTOR ORBAN, el facand referire in special la refugiatii care trec clandestin granita sarbo-ungara, transmite agentia EFE.

ORBAN a criticat Comisia Europeana (CE) pentru intentia de a impune cote obligatorii de refugiati fara consimtamantul sefilor de stat din UE

Tot de pe 15 septembrie intra in vigoare noua lege care pedepseste trecerea ilegala a frontierei ungare cu pana la 5 ani de inchisoare. 

‘Ne aflam in fata unei rebeliuni’, a declarat ORBAN dupa o intalnire cu presedintele grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber. Seful executivului ungar a mentionat ca unii refugiati refuza sa coopereze cu politia maghiara, lucru ce este de asemenea ilegal. 

El a subliniat ca ‘sunt multe de facut cu privire la criza migratorie si deciziile trebuie luate rapid’ in cadrul Uniunii Europene. 

Pe de alta parte, VIKTOR ORBAN a precizat ca se opune propunerii presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de a repartiza prin cote obligatorii 160.000 de refugiati intre statele membre ale UE, el avertizand ca ‘deciziile europene nu se pot lua fara consimtamantul sefilor de stat’. 

CITESTE SI: ALERTA in UNGARIA: Guvernul vrea instalarea STARII de URGENTA, din cauza intensificarii afluxului de refugiati

Pana acum s-a convenit ca nu se vor lua decizii ce afecteaza intregul continent, iar ceea ce a propus presedintele CE contravine acestei intelegeri, a punctat seful executivului de la Budapesta. 

El a precizat ca tara sa respecta cu strictete acordurile Schengen, iar ‘faptul ca Grecia a renuntat sa respecte aceasta legislatie nu inseamna ca si Ungaria trebuie sa faca la fel’. In opinia lui ORBAN, problema refugiatilor trebuie rezolvata pe teritoriul Greciei, prima tara din Schengen unde acestia ajung, iar daca autoritatile de la Atena nu pot indeplini aceasta sarcina, atunci UE trebuie sa le sprijine, inclusiv ‘cu forte de aparare a granitelor’. 

CITESTE SI: JUNCKER A PREZENTAT SCHEMA DE DISTRIBUIRE A REFUGIATILOR IN UE. ROMANIA A AFLAT CATI IMIGRANTI VA PRIMI. UPDATE

La randul sau, Manfred Weber a apreciat ca Ungaria respecta legislatia europeana prin decizia de a inregistra toti solicitantii de azil care sosesc la granitele ei. 

Anterior, guvernul ungar a anuntat ca la frontiera cu Serbia vor fi create oficii unde se vor primi cereri de azil din partea refugiatilor, aceste solicitari urmand sa fie solutionate rapid, iar cei carora nu li se va aproba cererea vor fi returnati Serbiei. 

Sursa foto gandul