VIKTOR ORBAN neaga ca ar fi COLABORAT cu fostele SERVICII SECRETE comuniste

VIKTOR ORBAN neaga ca ar fi COLABORAT cu fostele SERVICII SECRETE comuniste

Viktor Orban, premierul Ungariei, neaga acuzatiile conform carora ar fi colaborat cu fostele servicii comuniste. Declaratiile premierului vin in urma unor acuzatii ale omului de afaceri Lajos Simicska. 

Raspunzand unei intrebari a deputatului Adam Mirkoczki, membru al formatiunii radicale Jobbik, Viktor Orban a declarat ca actuala sa functie nu ii permite sa reactioneze la “acuzatii necinstite” facute de omul de afaceri Lajos Simicska, un fost prieten care a contribuit la infiintarea partidului de guvernamant Fidesz.

In calitatea de prim-ministru, trebuie sa evit folosirea unor termeni duri si forme de riposta, indiferent cat de mult mi-as dori. Nu voi avea la nesfarsit aceasta functie si va fi vreme pentru toate, inclusiv pentru riposte“, a spus Orban.

CITESTE SI: SCANDAL IN UNGARIA. VIKTOR ORBAN, ACUZAT CA A OFERIT INFORMATII SERVICIILOR SECRETE COMUNISTE

Premierul Ungariei a dat asigurari ca lupta impotriva regimului comunist a fost o chestiune de principiu pentru el, declarandu-se mandru ca a depus eforturi 25 de ani pentru a se evita reinstaurarea comunismului sub nicio forma in Ungaria.

Omul de afaceri Lajos Simicska, fost coleg de camera in facultate cu Viktor Orban, a declarat ca actualul prim-ministru l-a “turnat” autoritatilor comuniste la inceputul anilor 1980.