VIKTOR ORBAN: Ungaria are nevoie de o LEGISLATIE pentru a REDUCE IMIGRATIA

Ungaria are nevoie de o LEGISLATIE care sa stopeze valul de imigranti proveniti din tari sarace, chiar daca ar incalca normele in vigoare ale Uniunii Europene, a declarat premierul ungar VIKTOR ORBAN, relateaza Agerpres, care citeaza Reuters.

Bruxellesul ar trebui sa permita statelor membre UE sa-si stabileasca propriile reguli cu privire la imigranti, adaugand ca in general afluxul de imigranti nu a fost bun pentru Europa, a afirmat seful guvernului ungar intr-un interviu acordat vineri seara postului Echo TV.

“Noi nu dorim sa vedem imigranti in Ungaria”, a spus el. “Daca (alti membri UE) doresc sa primeasca imigranti, o pot face. Insa atunci ei nu ar trebui sa-i trimita inapoi aici sau prin intermediul nostru”, a mai spus el.

Citeste si: VIKTOR ORBAN neaga ca ar fi COLABORAT cu fostele SERVICII SECRETE comuniste

Orban a declarat Ungaria ar trebui sa ridice problema a ceea ce el a numit reguli de imigrare mult prea relaxate la nivel european, deoarece, in cadrul UE, tara sa a primit cel mai mare numar de imigranti in raport cu populatia, dupa Suedia.

Imigrantii care sosesc in Ungaria doresc in special sa se mute in tari mai bogate ale UE, insa se asteapta ca Germania, Austria si alte state sa ia masuri pentru a bloca un val tot mai mare de imigranti proveniti din tari sarace, a mai spus Orban.

Citeste si: Scandal in Ungaria. Viktor Orban, acuzat ca a oferit informatii serviciilor secrete comuniste

Dezbatere nationala din Ungaria privind imigratia va conduce probabil la o legislatie care ar putea irita Bruxellesul, a adaugat el. “Va exista o batalie importanta, o lupta importanta (asupra legislatiei)”, a mai spus el.

VIKTOR ORBAN a adaugat ca UE, care, a spus el, este bazata pe principii crestine, are responsabilitatea morala de a ajuta tarile sarace ai caror cetateni incearca sa fuga de saracie in Europa.

Sursa foto: paginaeuropeana.ro