VIKTORIA PLZEN v ASTRA GIURGIU 1-2 (0-1) / CAMPIOANA obtine un succes neasteptat dar meritat

ASTRA GIURGIU se afla inca in cautarea unui prim punct din aceasta editie a grupelor Europa League. Antrenorul Marius Sumudica si elevii sai s-au deplasat in Cehia pentru intalnirea cu VIKTORIA PLZEN, o premiera pentru ambele echipe. Meciul dintre VIKTORIA si ASTRA va incepe de la ora 22.05 si va putea fi urmarita pe Dolce Sport 1.

UPDATE: ASTRA GIURGIU a produs surpriza in grupele Europa League si s-a impus, scor 2-1, pe terenul Viktoriei Plzen, in grupa E. Formatia ceha a inceput in forta, a ratat numeroase ocazii, dar ASTRA GIURGIU a fost tot timpul periculoasa pe contraatac.

Scorul a fost deschis in minutul 41 de viitorul atacant stelist, Denis Alibec (foto), cu un sut bine plasat dintr-o pasa ideala a lui Budescu. Cehii au cazut dupa pauza, iar scorul a fost majorat in minutul 64, cand Horava a deviat in plasa o centrare a lui Denis Alibec.

Horava si-a luat revansa in minutul 86, cand, dupa ce a ratat un penalti, a reusit sa-l invinga pe Lung pentru ca mingea i-a revenit. In celalalt meci din grupa, AS Roma si Austria Viena au terminat la egalitate, scor 3-3.

Clasamentul grupei E dupa 3 etape: 1. AS Roma 5p, 2. Austria Viena 5p, 3. Astra 3p, 4. Viktoria Plzen 2p. Etapa urmatoare, Astra va primi vizita lui Plzen, pe 3 noiembrie, de la ora 21:45.

VIKTORIA PLZEN este o echipa infiintata in anul 1911 si are in palmares 4 titluri de campioana, o Cupa a Cehiei si doua Supercupe ale Cehiei. Cea mai buna performanta europeana o reprezinta optimile de finala ale Europa League (2013 si 2014). Cehii au fost eliminati in play-off-ul Champions League de Ludogorets Razgrad, echipa la care joaca si romanii Cosmin Moti, Claudiu Keseru si Andrei Prepelita. Ludogorets s-a impus cu 2-0 in meciul tur, iar in returul de la Plzen, scorul a fost egal, 2-2.

VIKTORIA PLZEN este campioana en-titre a Cehiei, iar in actuala editie de campionat se afla pe locul doi, la doua puncte distanta de liderul Mlada Boleslav. Dupa 10 etape disputate, echipa lui Pivarnik Roman a reusit sapte victorii si doua egaluri.

In schimb, campioana Romaniei, ASTRA GIURGIU, se afla pe locul 12 in Liga 1, cu doar 3 victorii si 3 egaluri in cele 12 partide disputate. In primele doua partide ale Grupei E, VIKTORIA PLZEN a inregistrat doua remize (1-1 cu AS Roma si 0-0 cu Austria Viena) si ocupa locul trei, cu doua puncte. De partea cealalta, ASTRA GIURGIU a debutat cu o infrangere pe teren propriu, scor 2-3 cu Austria Viena, si au pierdut al doilea meci, in deplasare, scor 4-0 cu AS Roma.

VIKTORIA PLZEN v ASTRA GIURGIU (echipe probabile):

VIKTORIA PLZEN: Kozacik – Reznik, Hubnik, Hejda, Limbersky – Zeman, Horava, Hromada, Petrzela – Poznar, Krmencik. Antrenor: Roman Pivarnik.
ASTRA GIURGIU: Lung – Stan, Alves, Sapunaru, Moraes – Lovin, Seto – Ionita, Romario, Budescu – Alibec. Antrenor: Marius Sumudica.

STADION: DOOSAN ARENA (Plzen)
ARBITRU: Aleksei Eskov (Rusia).

CLASAMENT Grupa E:

1. AS Roma 2j 1 1 0 (5-1) 4p   
2. Austria Viena 2j 1 1 0 (3-2) 4p   
3. Viktoria Plzen 2j 0 2 0 (1-1) 2p   
4. Astra Giurgiu 2j 0 0 2 (2-7) 0p

Sursa foto: uefa