Viktoria Plzen vs FCSB 2-0 (0-0) / Prima înfrângere din grupă pentru roș-albaștri

FCSB speră să obțină un rezultat pozitiv, joi seară, pe terenul cehilor de la Viktoria Plzen. Roș-albaștrii vor să-și securizeze primul loc ocupat în grupa G a Europa League la finele partidelor din această toamnă.

Update: FCSB a fost învinsă cu 2-0 de Viktoria Plzen, într-un meci disputat joi seară, în Cehia, în etapă a 5-a a Grupei G din Europa League. Golurile întâlnirii au fost marcate de Milan Petrzela (min.50) și Jan Kopic (min.76).

Cu o formulă inedită, din care au lipsit Niță, Nedelcu sau Budescu, trupa lui Nicolae Dică, deja calificată în primăvară europeană, a făcut un meci slab la Plzen. Surprinzător, deși piesele de baza au lispit din atac, partea defensivă a fost călcâiul lui Ahile pentru vicecampioană Romaniei.

Enache, Bălașa, Planic și Morais s-au întrecut în erori copilărești și doar tânărul Vlad a păstrat proporții scorului. Minuni a făcut și portarul cehilor, Hruska, în față lui Alibec și compania.

Știre inițială

Vicecampioana din Liga I este deja calificată în primăvara europeană însă elevii lui Nicolae Dică nu vor să facă niciun pas greșit. Partida de pe Doosan Arena va începe de la ora 20.00. ProTv și Telekom Sport vor transmite în direct acest meci.

Viktoria Plzen și FCSB se întâlnesc pentru a patra oară în acest sezon, formația bucureșteană având ascendent moral în fața cehilor, după 2 victorii și un rezultat de egalitate. Golaverajul este deasemenea net în favoarea roș-albaștrilor: 9-3.

Antrenorul Nicolae Dică i-a lăsat acasă pe veteranii Pintilii și Teixeira (odihniți), dar nu-i va putea folosi nici pe Romario Benzar și Momcilovic, ambii accidentați. De cealaltă parte, tehnicianul Pavel Vrba nu va putea miza pe Baranek și Cisovsky.

Dică a declarat înaintea meciului că, în ciuda calificării obținută deja roș-albaștrii nu vor face figurație în Cehia. Și asta pentru că își doresc să termine grupa neînvinși și pe prima poziție. Gigi Becali a anunțat și o primă de câte 5.000 de euro de jucător pentru a-i motiva suplimentar pe Alibec și compania. La rândul său, Pavel Vrba a declarat că elevii săi și-au învățat lecția după primele trei partide în compania românilor.

Palmaresul este net favorabil roș-albaștrilor

Viktoria Plzen și FCSB s-au mai duelat de trei ori până acum, toate confruntările având loc în acest an. Două meciuri s-au disputat în turul trei preliminar al Champions League. Vicecampioană României s-a calificat atunci în play-off-ul competiției după 2-2 pe “Arena Națională” și 4-1 în deplasare.

Ultima partida directă a avut loc în septembrie, în prima etapă a grupelor Europa League, pe “Arena Națională” și s-a încheiat cu victoria categorică a roș-albaștrilor, scor 3-0.

Viktoria Plzen vs FCSB (echipe probabile):

Viktoria Plzen: Hruska – Reznik, Hejda, Hajek, Limbersky – Horava, Hrosovsky – Petrzela, Cermak, Kopic – Krmencik. Antrenor: Pavel Vrba
Absenți: Baranek, Cisovsky

FCSB: Nita – Enache, Planic, Bălașa, Morais – Ov. Popescu, Nedelcu – Man, Budescu, Fl. Coman – Alibec. Antrenor: Nicolae Dică
Absenți: Benzar, Momcilovic (accidentați), Pintilii și Teixeira (odihniți)

Stadion: Doosan Arena
Arbitri: Ivan Bebek. Asistenți: Goran Pataki și Miro Grgic. Adiționali: Mario Zebec și Goran Gabrilo. Rezervă: Ivica Modric.

Clasament Grupa G:

1. FCSB (8:3) 10 puncte
2. Viktoria Plzen (9:8) 6p        
3. Hapoel Beer Sheva (5:7) 4p   
4. FC Lugano (6:10) 3p

Primele două clasate se califică în primăvara Europa League.

Meciuri rămase de disputat în Grupa G:

23 noiembrie, ora 20.00: Viktoria Plzen – FCSB; FC Lugano – Hapoel Beer-Sheva;
7 decembrie, ora 22.05: FCSB – FC Lugano; Hapoel Beer-Sheva – Viktoria Plzen.

Sursa foto: uefa