VILLARREAL v STEAUA 2-1 (1-0) / Vicecampioana din Liga I s-a luptat in zadar pe El Madrigal

STEAUA BUCURESTI va infrunta, joi cu incepere de la ora 18.00, spaniolii de la VILLARREAL, victoria fiind cuvantul de ordine pentru ros-albastri in partida de pe “El Madrigal”. Partida decisiva pentru vicecampioana din Liga I va putea fi urmarita pe PRO Tv si Dolce Sport.

UPDATE 2: STEAUA BUCURESTI a ratat calificarea in primavara europeana dupa ce a fost invinsa de VILLARREAL cu scorul de 2-1. Stelistii au terminat meciul in zece oameni dupa ce Tamas a fost eliminat cu 12 minute inaintea finalului. 

Primele zece minute ale meciului de pe arena “El Madrigal”, acolo unde stelistii au revenit dupa 11 ani, a aratat o echipa a STELEI extrem de bine asezata apoi presiunea spaniolilor si-a atins scopul si in minutul 15, VILLARREAL a reusit deschiderea scorului dupa ce Gaspar i-a pierdut pe drum pe De Amorim si Momcilovic si a centrat pentru Sansone. Ultimul a sutat din prima, Nita a respins pana la acelasi Sansone care nu a mai ratat tinta si spaniolii conduc cu 1-0 iar primavara europeana este din ce in ce mai departe.

Fortati de scorul de pe tabela, stelistii s-au napustit in atac insa trioul Popa, De Amorim, Enache nu a reusit sa finalizeze prima actiune de atac legata a elevilor lui Reghecampf. Cornerul obtinut de Enache nu a adus numic important la poarta aparata de Asenjo. Avantajati si de scor, spaniolii combina nestingheriti la mijlocul terenului sub privirile hipnotizate ale ros-albastrilor.  In minutul 22 centrarea lui pintilii este retinuta fara probleme de Asenjo. Un minut mai tarziu, Adi Popa pleaca dintr-o pozitie buna insa brigada de arbitri din Germania opreste jocul pe motiv de ofsaid. 

In minutul 25, Enache vede primul cartonas galben al meciului dupa trei intrari extrem de tari la adversari. L scurt timp, Bakambu se alege si el cu un avertsiment dupa ce Manuel Grafe nu a fost impresionat de talentul artistic al atacantului de culoare de la VILLARREAL. STEAUA joaca fara un varf de atac autentic si lucrul acesta se vede. Stelistii reusesc sa duca mingea pana in careul advers dar cand vine vorba de finalizare totul se termina. In replica, Sansone este lansat bine in adancime insa sutul atacantului italian nascut in Germania este retinut in doi timpi de Nita. 

Submarinul Galben continua sa atace in valuri si centrarea lui Gaspar ajunge la Bakambu insa lovitura de cap a atacantului rateaza de putin tinta. In minutul 32, Tamas incaseaza si el un cartonas galben. In minutul 39, Musacchio se accidenteaza si ii lasa locul in teren lui Alvaro. Fundasul central a suferit o intindere. In minutul 43, unul dintre asistenti este lovit de orbul gainilor si nu acorda un corner pentru formatia din Romania in urma unei actiuni purtate de Adi Popa si Boldrin. Pana la pauza, Bakambu rateaza o noua ocazie la poarta aparata de Nita, portarul stelist impiedicandu-l pe atacantul de culoare sa controleze balonul apoi Tamas apare providential si degajeaza in tribune iar tabela indica doar 1-0.

In celalalt meci al GRUPEI L, dupa primele 45 de minute, Osmanlispor v FC Zurich 0-0.

Enache ramane la vestiare si, in locul sau, intra Golubovic iar STEAUA are, pentru ultimele 45 de minute ale partidei de pe El Madrigal , un varf de atac in teren. Stelistii au prima actiune de atac al celui de-al doilea mitan in uralele celor cateva mii de suporteri romani aflati in tribune. Din pacate, statistica primei reprize arata echilibru la posesie in schimb la rubrica suturi pe poarta stelistii au cifra 0. Spaniolii reusesc sa echilibreze jocul si in acest mod, calificarea in primavara europeana pare un obiectiv aproape imposibil de atins pentru Pintilii si compania. 

In minutul 55, Reghecampf se decide sa faca o noua schimbare, capitanul Pintilii fiind inlocuit cu Vlad Achim. Si ce inspiratie are tehnicianul stelist, Vlad Achim restabilind egalitatea un minut mai tarziu dupa ce, Tamas a centrat perfect de pe partea dreapta si Achim a trimis balonul in poarta aparata de Asenjo. 1-1 si sperantele romanilor renasc cu ceva mai mult de o jumatate de ora inaintea finalului. Boldrin executa slab o lovitura libera apoi Bakambu rateaza incredibil dupa ce reusise sa treaca si de Nita. In teren ataca spaniolii, in tribune domina muncitorii romani aflati la lucru in Spania. Dupa fix o ora de joc, Adi Popa trimite un sut deviat pe care Asenjo il retine fara probleme. 

In minutul 67, Bakambu risca si se arunca din nou in careul stelist insa centralul Grafe nici macar nu-l baga in seama. La faza imediat urmatoare, Golbovic se alege cu un avertisment dupa o intrare tare la Alvaro care ramane intins pe gazon. In minutul 69, Asenjo are o interventie senzationala la sutul expediat de De Amorim care a primit o pasa excelenta de la acelasi Vlad Achim cel care recuperase o minge in jumatatea de teren adversa. Imediat, VILLARREAL se napusteste in atac dar mingea trimisa cu capul de Bakambu este retinuta de Nita. Apoi, atacantul de culoare este blocat excelent de Nita care ii fura mingea din bocanc lui Bakambu. 

In minutul 75, centrarea lui Popa este buna dar prea inalta atat pentru Golubovic cat si pentru Asenjo, apoi unul dintre fundasii spanioli degajeaza mingea in aut. Reghecampf efectueaza si a treia schimbare in minutul 77, Ovidiu Popescu intrand in teren in locul lui Boldrin care nu s-a prea vazut in acest meci. Tamas centreaza foarte bine insa Golubovic nu reuseste sa reia balonul spre poarta spaniolilor. STEAUA continua sa forteze marcarea celui de-al doilea gol, echivalent cu calificarea in primavara europeana. In minutul 79, Tamas isi tine un adversar, vede al doilea galben si este eliminat iar STEAUA trebuie sa joace finalul in inferioritate. In minutul 82, sutul deviat al lui Momcilovic este retinut de Asenjo. 

In ciuda faptului ca joaca in zece, STEAUA ramane in atac. La Ankara, Osmanlispor a deschis scorul in minutul 73, prin Delarge, insa stelistii au nevoie disperata de un gol pentru a spera la calificare, chiar si in cazul unui rezultat de egalitate dar mai mare de 1-1! Cat de mult conteaza golul primit in finalul meciului cu FC Zurich de la Bucuresti! Spaniolii sunt calificati la acest scor si prefera sa se apere si sa astepte momentele propice contraatacului pentru a da lovitura. Acest lucru se intampla in minutul 88 cand Manu Trigueros primeste o minge in fata careului si il lobeaza elegant pe Nita inscriind pentru 2-1. Un lob perfect reusit de Trigueros mingea lovind transversala in dreptul vinclului si cazand in poarta! Cu un minut inaintea finalul, Nita scoate incredibil o mnge trimisa de Bruno Soriano. 

De la margine se arata cinci minute suplimentare, in timp ce Manuel Grafe ii arata cartonasul galben lui Vlad Achim. Lovitura libera este retinuta de Nita. La randul sau, Asenjo trimite un balon in afara stadionului, apoi Tosca trimite in corner o minge periculoasa. Constructia nu mai exista, se joaca de la o poarta la alta. La Ankara, Osmanlispor face 2-0 in minutul 89 gratie reusitei lui Kilicaslan, in timp ce De Amorim cade inexplicabil in careul advers. Soriano scapa singur spre poarta lui Nita care are o noua interventie excelenta insa ce folos….. 

Din pacate, In minutul 5 al prelungirilor Asenjo respinge balonul din fata lui Golubovic iar STEAUA a ratat calificarea pe mana ei si va privi primavara europeana la televizor…..

VILLARREAL v STEAUA 2-1 (1-0)
MARCATORI: Soriano (15), Trigueros (88) / Achim (56)

CARTONAS ROSU: Tamas (78)

VILLARREAL: Asenjo – Gaspar, Ruiz, Musacchio (39 Alvaro), J. Costa – J. Dos Santos, Trigueros, B. Soriano, R. Soriano – Bakambu (83 Hernandez), Sansone (79 Borre). Antrenor: Fran Escriba.
STEAUA: Nita – Tamas, Moke, Tosca, Momcilovic – Pintilii (55 Vlad Achim), Bourceanu – Enache (46 Golubovic), Boldrin (77 Ovidiu Popescu), De Amorim – Ad. Popa. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

CLASAMENT FINAL GRUPA L:

1. OSMANLISPOR 6j (10-7) 10 p
2. VILLARREAL 6j (9-8) 9p
3. Steaua Bucuresti 6j (5-7) 6p
4. FC Zurich 6j (5-7) 6p

STIRE INITIALA

In partida cu VILLARREAL, ros-albastrii nu se vor putea baza pe Muniru, Golubovic, Tanase si Filip, astfel ca LAURENTIU REGHECAMPF este nevoit sa improvizeze. In aceste conditii, conform presei de specialitate autohtone, Adi Popa va fi folosit din nou pe postul in care nu a dat randament: atacant central.

La inchidere, LAURENTIU REGHECAMPF va miza pe cuplul, deja consacrat, format din Alexandru Bourceanu si Mihai Pintilii. Playmakerul Boldrin isi va pastra locul in primul 11, intrucat Reghecampf il considera esential la fazele fixe, chiar daca in timpul jocului nu aduce acelasi plus precum Achim.

Si tehnicianul gazdelor are ceva probleme inaintea meciului cu STEAUA BUCURESTI. In conferinta de presa de miercuri, de la pranz, antrenorul care a preluat „Submarinul Galben” in luna august a vorbit despre absentele certe ale lui Castillejo si Cerisev, nerecuperati, dar si despre incertidunea care planeaza asupra capitanul Bruno Soriano, nerefacut. 

Dupa 14 etape disputate in Primera Division, echipa antrenata de Fran Escriba se afla pe locul 5 in clasament (23 puncte), avand 6 victorii, 5 remize si trei infrangeri. In Grupa L a Europa League, VILLARREAL ocupa pozitia secunda, cu 6 puncte.

STEAUA BUCURESTI este lider in Liga 1 dupa 19 etape (11 victorii, 4 remize, 4 infrangeri), la o distanta de un punct de Viitorul, ocupanta locului doi in clasament. Dupa cinci meciuri jucate in Grupa L, echipa lui Laurentiu Reghecampf se afla pe pozitia a patra, la egalitate de puncte cu VILLARREAL (locul doi) si FC Zurich (locul trei).

CALCULE PENTRU CALIFICARE

STEAUA BUCURESTI are doua posibilitati pentru a se califica in primavara Europa League, ca urmare a succesului din meciul cu Osmanlispor. Formatia lui Laurentiu Reghecampf se va califica in mod cert daca se va impune in ultima etapa, joi seara, pe terenul lui VILLARREAL.

STEAUA BUCURESTI mai are inca o posibilitate, putin mai complicata. Daca meciul din Spania se va termina egal, cel putin 2-2, iar Osmanlispor va invinge FC Zurich, STEAUA va merge in primavara europeana. Potrivit ultimelor informatii, STEAUA BUCURESTI va avea parte de o sustinere numeroasa la meciul din aceasta seara, aproximativ 5000 de romani urmand sa fie prezenti in tribunele arenei El Madrigal. Conform presei de profil, finantatorul Gigi Becali nu va fi prezent la meci dar i-a motivat pe jucatori promitandu-le o prima consistenta pentru calificarea in primavara europeana, 10.000 de euro de om.

VILLARREAL CF v STEAUA BUCURESTI (echipe probabile):

VILLARREAL CF: Asenjo – Rukavina, Musacchio, Víctor Ruiz, José Ángel – Dos Santos, Rodri Hernández, Trigueros, Jaume Costa – Pato, Bakambu. Antrenor: Fran Escriba.
STEAUA BUCURESTI: Nita – Tamas, Moke, Tosca, Momcilovici – Pintilii, Bourceanu – Enache, Boldrin, De Amorim – Popa. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

STADION: EL MADRIGAL (VILLARREAL)
ARBITRU: MANUEL GRAFE (GERMANIA)

MECIURI JUCATE in GRUPA L:

Villarreal – FC Zurich 2-1
Osmanlispor – Steaua 2-0
Steaua – Villarreal 1-1
FC Zurich – Osmanlispor 2-1
Steaua – FC Zurich 1-1
Osmanlispor – Villarreal 2-2
Villarreal – Osmanlispor 1-2
FC Zurich – Steaua 0-0
FC Zurich – Villarreal 1-1
Steaua – Osmanlispor 2-1

CLASAMENT GRUPA L:

1. Osmanlispor 5j (8-7) 7 p  
2. Villarreal CF 5j (7-7) 6p       
3. FC Zurich 5j (5-5) 6p
4. Steaua Bucuresti 5j  (4-5) 6p.

Sursa foto: uefa