“Vin romanii!”, un documentar difuzat de Channel 4 despre tiganii din Anglia, i-a revoltat pe romanii din regat. VIDEO

ONG-urile din Romania felicita Channel 4 pentru documentarul "The romanians are Coming"

Romanii din Marea Britanie sunt revoltati din cauza unui documentar prezentat de televiziunea Channel 4 despre romii care traiesc in regat, scrie site-ul Stirilor Pro TV, care precizeaza ca serialul intitulat “Vin romanii!” prezinta povestile unor tigani, povestite chiar de ei.

Romanii stabiliti legal in Anglia se tem ca dupa acest reportaj copiii lor vor fi marginalizati de comunitate. “In 2014, Marea Britanie si-a deschis portile pentru noi, romanii. El este fiul meu tigan, sotia mea e tot tiganca, pana si catelul nostru e tigan”, incepe reportajul.

Citeste si: Doi romani care ar fi vrut sa decapiteze eleve ale unei scoli militare din Anglia, dati in urmarire prin Interpol

Documentarul “Vin romanii!” realizat de Channel 4 prezinta viata romilor in Marea Britanie, din perspectiva personajelor principale. Naratorul este chiar unul dintre romii veniti la munca in Marea Britanie. Vorbeste bine engleza, dar nu renunta la stilul propriu. Un alt personaj este Alex. Lucreaza in salubritate si doarme intr-o parcare.

Presa internationala lauda strategia televiziunii britanice care foloseste vocea unui tigan pentru a spune toate povestile. Insa romanii din Marea Britanie se tem ca din cauza documentarului vor fi confundati cu tiganii si batjocoriti. Ei au de gand sa trimita o scrisoare de protest si la Ambasada Romaniei din Londra.