VINE sau NU VINE SFARSITUL LUMII pe 12 OCTOMBRIE? NASA explica anuntul care a PANICAT PLANETA

Un asteroid care are o latime estimata de aproximativ 30 de metri se va apropia de Pamant maine, joi 12 octombrie 2017. Conform NASA, obiectul va zbura la o distanta de aproximativ 44.000 de kilometri de suprafata planetei, informeaza Descopera.ro.

Roca spatiala, denumita 2012 TC4, are intre 10 si 30 de metri latime si va zbura la o optime din distanta Pamantului fata de Luna, pe 12 octombrie. Roca a trecut pentru prima data pe langa Pamant in octombrie 2012, potrivit Mail Online. Dupa analize desfasurate pe parcursul ultimei luni, cercetatorii ne asigura ca obiectul va trece la o distanta sigura fata de planeta.

In timpul apropierii obiectului, NASA va putea testa reteaua de observatoare din cadrul sistemului de aparare al Pamantului, in cazul in care un asteroid s-ar afla pe o traiectorie de coliziune cu Terra. ”Suntem norocosi ca de aceasta data vom putea colecta informatii privind obiectul. Acum vom putea testa in premiera reteaua de urmarire a asteroizilor,” a declarat Michael Kelley, cercetator din cadrul campaniei de observare TC4 a NASA.

Cercetatorii din cadrul ESA au reusit sa detecteze roca spatiala prin intermediul telescopului din cadrul European Southern Observatory din Chile. Ultimele observatii realizate pe 27 si 31 iulie, cat si pe 5 august, au dezvaluit ca asteroidul 2012 TC4 va trece pe langa Pamant la o distanta de o optime fata de cea dintre planeta si Luna.

Conform estimarilor, va trece pe langa Terra la 44.000 de kilometri distanta, extrem de aproape de satelitii geostationari, sustin specialisti. ”Este extrem de aproape,” a declarat Rolf Densing, lider din cadrul European Space Operations Centre din Darmstadt, Germania, conform descopera.ro.

Sursa foto si text: descopera.ro