VIOLATORII din VASLUI au mai incasat o LOVITURA din partea magistratilor

Magistratii de la Curtea de Apel Iasi au respins miercuri ca neintemeiata cererea de stramutare a dosarului in care sapte tineri din comuna vasluiana Valeni au fost condamnati pentru viol si privare de libertate.

Totodata, fata de cei sapte tineri, condamnati la pedepse cu inchisoarea cuprinse intre cinci ani si opt luni de inchisoare si opt ani si patru luni de inchisoare, se va mentine masura arestului preventiv dispusa pe data de 17 august de Judecatoria Vaslui.

CITESTE SI: CEI SAPTE VIOLATORI DIN VASLUI RAMAN IN AREST PREVENTIV

Judecatoria Vaslui a decis, pe 17 august, inlocuirea masurii preventive a controlului judiciar cu masura arestarii preventive pe o durata de 30 de zile in cazul celor sapte tineri din Valeni.

Tot pe 17 august, Judecatoria Vaslui a anuntat prima sentinta in acest dosar, toti cei sapte tineri fiind condamnati la inchisoare cu executare pentru viol in forma agravanta si lipsire de libertate in mod ilegal. De asemenea, acestora le-au fost interzise unele drepturi civile pe o durata de doi ani.

CITESTE SI: UNUL DINTRE VIOLATORII DIN VASLUI A VRUT SA SE SPANZURE

Pedepsele celor sapte variaza intre 5 ani si 8 luni si 8 ani si 4 luni de inchisoare.

Potrivit sentintei, Burada Silviu, cel care a luat-o in masina pe victima, a primit cea mai mare pedeapsa — in total 8 ani si 4 luni inchisoare, iar pentru Avadanei Silviu, Paul Andrei Burlacu si Petrica Ionut Bolboceanu instanta a decis efectuarea a 7 ani de inchisoare.

Ionut Boicu, Alin Rotaru si Ioan Surleac, cei trei tineri care au recunoscut, pe 2 aprilie 2015, acuzatiile si au cerut sa fie judecati prin procedura simplificata, au fost condamnati la 5 ani si opt luni inchisoare cu executare.

Sursa foto: jurnalul