VIOLENTE IN ISRAEL: tanar american batut de politisti / VIDEO

O inregistrare video ii arata pe politistii israelieni care bat un tanar american de 15 ani, varul lui Mohammed Abu Khdeir, cel care a fost ars de viu in Ierusalimul de Est.

In inregistrare apar doi ofiteri care il bat pe Tarek Abu Khdeir, caruia i se pusesera catuse si se afla la pamant, anunta RT. Unul dintre ofiteri se pare ca s-a asezat deasupra tanarului, in timp ce colegul sau il loveste pe acesta. Inregistrarea cu Tarek a fost facuta publica dupa inmormantarea de vineri a varului sau, Mohammed Abu Khdeir, care a fost rapit in aceeasi zona si ars de viu, scrie ziare.com. Violentele asupra lui Tarek Abu Khdeir au avut loc miercuri in Shuafat. Una dintre inregistrari a fost prezentata la televiziunea Palestine Today.

Citeste si: UN ADOLESCENT AMERICAN a fost IMPUSCAT intr-o inchisoare din Israel 

Tarek a fost arestat si este retinut fara sa i se aduca nicio acuzatie, potrivit familiei sale si grupului pentru drepturile omului Addameer. Tensiunile s-au adancit dupa ce cadavrul lui Mohammed Abu Khdeir a fost descoperit miercuri. De atunci, zeci de persoane au fost ranite prin impuscare, iar printre acestea s-au aflat si sase jurnalisti. Trei dintre acestia au suferit fracturi dupa ce au fost atacati de ofiteri din Politia israeliana.

Citeste si: Tanar palestinian, UCIS la Ierusalim intr-o presupusa actiune de RAZBUNARE 

Autoritatile americane si-au manifestat ingrijorarea fata de aceste evenimente si condamna “folosirea excesiva a fortei”, a declarat Jen Psaki, purtator de cuvant al Departamentului de Stat. SUA cer o ancheta transparenta si credibila in aceste cazuri si si-au exprimat ingrijorarea fata de cresterea incidentelor violente, cerand israelienilor si palestinienilor sa incerce sa calmeze situatia si sa evite ranirea persoanelor nevinovate, potrivit The Huffington Post.

Familia lui Khdeir a spus ca Tariq a fost retinut, insa a fost dus la un spital israelian pentru a fi tratat. Ei au prezentat niste poze in care adolescentul apare lovit la fata.

Sursa foto: adevarul.ro