VIOLENTELE de pe aeroportul din KARACHI s-au reluat: 24 de oameni au MURIT

FOCURILE de ARMA s-au reluat, luni dimineata, pe aeroportul din Karachi, capitala economica a Pakistastanului, la peste zece ore de la inceputul ASALTULUI REBEL soldat deja cu 24 de MORTI, dintre care zece atacatori, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al fortelor de securitate locale.

Armata a anuntat luni dimineata ca a preluat controlul asupra principalului aeroport din tara si a afirmat ca a pus astfel capat unuia dintre cele mai temerare ATACURI impotriva celui mai mare oras pakistanez.

Citeste si: UCRAINA: SEPARATISTII AU ATACAT aeroportul din LUGANSK 

Dar tirurile s-au reluat in jurul orei locale 08.30 (06.30 ora Romaniei), determinand FORTELE PARAMILITARE si COMANDOURILE de ELITA mobilizate la fata locului sa reia confruntarile cu rebelii, a constatat un jurnalist al AFP.

“Am relansat operatiunea trimitand TRUPE SUPLIMENTARE”, a declarat Sibtain Rizvi, purtatorul de cuvant al fortei paramilitare Rangers, adaugand ca un politist a fost ranit in aceste noi CONFRUNTARI. ATACUL nu fusese inca revendicat luni dimineata, dar el intervine in timp ce negocierile Pakistanului cu rebelii islamisti talibani sunt in impas.

Citeste si: ATAC SINUCIGAS in IRAK: 18 oameni au MURIT, mai multe zeci sunt RANITI

Atacuri coordonate de acest tip au fost revendicate in trecut de talibani, care desfasoara o gherila impotriva Guvernului din 2007, in care au murit mii de persoane. Aceasta lovitura de forta a rebelilor subliniaza noile probleme ale tarii in materie de securitate, inclusiv zonele sale vitale.

Sursa foto: bbc.co.uk