Viorel Brezeanu: Nicolae Ceausescu avea ochi de cobra, magnetiza omul

Viorel Brezeanu, cel care a fost timp de 9 ani stenograful lui Nicolae Ceausescu, a dezvaluit ca fostul dictator avea o privire foarte patrunzatoare, cu care reusea de cele mai multe ori ori sa magnetizeze persoana cu care discuta, scrie RTV.

Brezeanu a povestit ca a ajuns stenograful lui Nicolae Ceausescu dupa ce la o sedinta a Consiliului de stat niciunul dintre cei doi stenografi angajati deja nu s-a prezentat. 

“Ceausescu ma cunostea, stia ca sunt secretarul de cabinet si i-a placut cum am stenografiat si a zis ca de maine sa treaca la mine. Eu fiind sef de birou. Ajunsesem si eu ca viermele in untura. Si cand sa ma bucur de functie… ‘sa treaca la mine'”, a povestit Brezeanu.

“Eu nu stiu cum o fi fost la ceilalti colegi, dar avea niste ochi de cobra, pot sa zic. Magnetiza omul, avea o privire foarte patrunzatoare si la obiect. Daca faceai cate o greseala sau ceva, zicea de maine sa nu il mai vad. Si atunci nu il mai vedea”, a mai povestit fostul stenograf al lui Nicolae Ceausescu. 

Despre Elena Ceausescu, Brezeanu sustine ca era foarte greu sa-i intre cineva in gratii.

“Vizavi de tovarasa Ceausescu am fost un privilegiat, mai ales ca se zice ca aveam o figura de sezi bland. De multe ori ma intreba “ce faci draguta?”. Poate eram printre putinii oameni carora le spunea ce faci draguta? Fiind si dupa o boala, eram foarte palid. Erau ministri care se fereau sa duca si documente la cabinet la tovarasa, cu toate ca era seful de cabinet, dar odata ajuns acolo trebui sa intri la tovarasa. Unul din ei a fost Ion Ursu. Eu cu el a rezolvat oartef multe lucrui de astea omenesti. Cu aprobari de masini”, a mai dezvaluit Brezeanu.