VIOREL CATARAMA sterge pe jos cu LUDOVIC ORBAN si ILIE BOLOJAN

Omul de afaceri Viorel Catarama a acordat vineri un interviu pentru PSnews.ro, in care i-a desfiintat pe fostul vicepresedinte al PNL Ludovic Orban si pe primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, cu o zi inaintea Congresului Partidului National Liberal.

In acelasi context, Catarama a vorbit despre sansele contracandidatului lui Orban – europarlamentarul Cristian Busoi – de a redresa formatiunea politica, precum si despre cum profita liberalii din actuala criza prin care trece Partidul Social Democrat.

„Partidul National Liberal poate gasi o solutie de redresare, dar solutia asta, din punctul meu de vedere, nu este in echipa Orban. Cred ca Ludovic Orban nu va fi un bun lider pentru PNL si nu poate creste electoral PNL, este sub partid ca incredere si nu mai are potential de crestere, pentru ca este un politician foarte erodat. Ca om politic, Ludovic Orban una spune si alta face: a criticat si infiintarea Aliantei DA, si infiintarea USL, dar a fost mereu in prima linie politica si cu D.A., si cu USL. Ludovic Orban a criticat oamenii impusi de la centru filialelor, dar iata ca acum s-a inconjurat exact de oameni impusi filialelor. Ludovic Orban a criticat vechea conducere a PNL (despre care spunea ca „unde nu este cap este vai de picioare”), dar acum vine chiar cu cei pe care ii acuza ca au fost raspunzatori pentru esecul PNL. Toate astea confirma ca drumul pe care merge Ludovic Orban este inchis si nu va duce PNL mai departe decât unde este acum”, a spus Catarama pentru jurnalistii de la sursa citata.

CITESTE SI: CRISTIAN BUSOI SI-A PREZENTAT ECHIPA CU CARE CANDIDEAZA LA SEFIA PNL

Intrebat care este diferenta dintre echipa lui Cristian Busoi si cea a lui Ludovic Orban si de ce a acceptat sa se alature primului, Viorel Catarama a declarat ca: „in primul rând, doresc sa-i multumesc domnului Busoi pentru sprijinul acordat. Spre deosebire de Ludovic, Cristian vine cu mai multa seriozitate si substanta, este mai echilibrat. Problema nu este daca Orban este mai simpatic decât Busoi sau invers, ci daca Orban sau Busoi poate veni cu o viziune noua si cu solutii de a creste electoral PNL.

Cristian Busoi vine cu un plan de revigorare a partidului. Si dau un exemplu concret: propunerea lui Dan Motreanu si Cristian Busoi, ca PNL sa aiba o platforma de consultare on-line, in timp real, a bazei partidului in legatura cu deciziile politice importante. Aceasta platforma online raspunde exact la faptul ca, desi raportarea oamenilor la politica s-a schimbat, raportarea PNL a ramas invechita, iar PNL a ramas in urma in comunicarea interna si cu electoratul.

In al doilea rând, echipa Busoi vine cu un mesaj asumat de centru-dreapta si aici ajut direct si eu: reducerea cotei unice, contributii sociale zero pentru noi locuri de munca, stimularea deplasarii angajatilor de la stat la privat – toate masurile pentru reducerea poverii pe care statul o pune pe umerii mediului privat.

In plus, eu vin cu o propunere complementara la ceea ce propune Cristian Busoi. El sustine mai putin discurs despre justitie si mai mult despre economie. Eu sustin ca justitia si politica economica de dreapta sa fie la fel de importante. Deci ne completam”, a mai declarat omul de afaceri pentru PSNews.ro.

Sursa foto: realitatea