VIOREL GHEORGHE RADU, director la CNCAN, a fost ARESTAT PREVENTIV

VIOREL GHEORGHE RADU, directorul Directiei Supraveghere Utilizare Radiatii Ionizante din cadrul Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, intr-un dosar in care este acuzat de DNA de trei infractiuni de LUARE de MITA.

Decizia de ARESTARE PREVENTIVA a fost luata miercuri de Tribunalul Bucuresti, insa nu este definitiva.

CITESTE SI: DIRECTOR LA CNCAN, RADU VIOREL GHEORGHE, RETINUT PENTRU LUARE DE MITA

Potrivit DNA, in perioada 31 iulie — 1 septembrie 2015, in calitate de director al Directiei Supraveghere Utilizare Radiatii Ionizante din CNCAN, VIOREL GHEORGHE RADU a pretins si primit de la un administrator de societate comerciala, denuntator in cauza, sume de bani cuprinse intre 2.500 lei si 3.000 lei, in contextul in care a conditionat urgentarea efectuarii inspectiilor in teren pentru emiterea a trei autorizatii speciale, cu incalcarea prevederilor Regulamentului privind Taxele si Tarifele pentru Autorizarea si Controlul Activitatilor Nucleare.

La data de 1 septembrie, VIOREL GHEORGHE RADU a primit de la denuntator, in acelasi scop, suma de 2.500 lei, el fiind prins in flagrant de catre procurori.

CITESTE SI: MARIAN VANGHELIE VA ASISTA LA NASTEREA FETITEI SALE DIN POSTURA DE OM LIBER

Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare reprezinta autoritatea nationala in domeniul reglementarii, autorizarii si al controlului activitatilor nucleare din Romania, conform prevederilor Legii nr. 111/1996. Pentru emiterea unor asemenea autorizatii trebuie depuse cereri impreuna cu documentatia aferenta, la registratura CNCAN, unde primesc numar de inregistrare.

Directia condusa de VIOREL GHEORGHE RADU are in subordine Serviciul de inspectie pe teren, ce isi desfasoara activitatea pe intreg teritoriul tarii.

Sursa foto: GANDUL