Viorel Hrebenciuc a CONTESTAT arestul preventiv. SENTINTA definitiva se da miercuri

Inalta Curte de Casatie si Justitie se va pronunta, miercuri, asupra contestatiei depuse de fostul deputat PSD VIOREL HREBENCIUC la decizia prin care a fost ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile in dosarul retrocedarilor ILEGALE. 

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie va decide daca HREBENCIUC va ramane in AREST PREVENTIV sau va fi cercetat in arest la domiciliu ori control judiciar. Decizia pe care ICCJ o va lua miercuri este definitiva.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. ARISTOTEL CANCESCU, ANDREI SI VIOREL HREBENCIUC AU SOLICITAT URNA MOBILA IN AREST

VIOREL HREBENCIUC a fost arestat preventiv in data de 29 octombrie, fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic si cumparare de influenta, spalare a banilor, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, incepand cu aprilie 2013, VIOREL HREBENCIUC, impreuna cu deputatul Ioan Adam, Paltin Sturdza si Dan Bengescu, a constituit si coordonat un grup ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cat mai rapida vanzare a terenului forestier in suprafata de 43.227 ha dobandit prin hotarare judecatoreasca a Tribunalului Covasna.

COMISIA JURIDICA A CAMEREI DEPUTATILOR NU A LUAT O DECIZIE IN PRIVINTA LUI IOAN ADAM DIN LIPSA DE CVORUM