VIOREL HREBENCIUC A DEMISIONAT DIN PARLAMENT: Ma pun la dispozitia procurorilor

Deputatul PSD VIOREL HREBENCIUC si-a depus, marti dimineata, DEMISIA din PARLAMENTUL Romaniei. Demisia lui Hrebenciuc vine in urma evenimentelor din ultimele zile, deputatul social democrat fiind URMARIT PENAL in trei dosare.

UPDATE 11.00: VIOREL HREBENCIUC a declarat la iesirea din sediul Parlamentului ca nu se teme de nimic. “Mi-am dat DEMISIA, o decizie normala, pentru ca am incredere in Justitie. Nu sunt dezamagit, sunt foarte tare psihic. Ma voi pune la dispozitia procurorilor. A fost o decizie pe care am luat-o singur dupa 24 de ore de gandire. Din PSD nu imi voi da DEMISIA. In Parlament voi reveni din 2016”, a declarat deputatul PSD.

Odata cu demisia din Parlament, dosarul lui Viorel Hrebenciuc nu va mai merge la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), ci la o instanta inferioara, cel mai probabil la Tribunalul Bucuresti. In acelasi timp, nu mai e nevoie ca parlamentarii sa dea un vot pentru a incuviinta cererea de arestare preventiva depusa de DNA, ceea ce inseamna ca el ar putea fi arestat preventiv imediat.

CITESTE SI: REFERAT DNA: Motivarea impunerii ARESTARII lui VIOREL HREBENCIUC si IOAN ADAM 

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a anuntat ca Hrebenciuc si-a dat “unilateral” demisia pentru a se pune la dispozitia justitiei din Romania, in care are incredere, pentru ca isi doreste “sa mearga demn” si sa nu faca rau partidului. 

“Mi-a spus ca toata viata a fost un om foarte corect si ca nu vreau sa faca rau partidului si crede ca aceasta functie pe care a castigat-o in 2012 nu trebuie sa fie un obstacol pentru domnia sa si pentru justita din Romania. Astfel se va pune la dispozitia justitiei. 

Vom anunta in primul plen, saptamana viitoare, ca luam act de demisie si apoi se va vacanta postul. Nu mai este nevoie de niciun vot in ceea priveste dl Hrebenciuc, ramane dosarul pentru domnul deputat Ioan Adam. 

CITESTE SI: DNA SOLICITA, DIN NOU, ARESTAREA LUI VIOREL HREBENCIUC. UPDATE

Mi-a spus ca are incredere in justitia din Romania, ca vrea sa mearga demn pe strada si sa ne poata privi in ochi. Gestul lui Viorel Hrebenciuc este unul normal intr-o tara europeana din Uniunea Europeana” a declarat Zgonea jurnalistilor prezenti la Parlament.

Sursa foto: realitatea.net