VIOREL HREBENCIUC ARE UN NOU DOSAR PENAL. UPDATE

Fostul deputat VIOREL HREBENCIUC a sosit, joi dimineata, la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, pentru a fi audiat in dosarul deschis in urma unei plangeri depuse de IOAN NICULAE, in care omul de afaceri l-a acuzat pe politician de marturie mincinoasa.

UPDATE 10.30: VIOREL HREBENCIUC s-a ales cu un nou DOSAR PENAL pentru MARTURIE MINCINOASA in urma audierii din aceasta dimineata.

VIOREL HREBENCIUC nu a vrut sa raspunda intrebarilor jurnalistilor in momentul in care a ajuns la Parchet. Fostul deputat trebuie sa dea explicatii in fata procurorilor, dupa ce IOAN NICULAE l-a acuzat ca nu a spus tot adevarul in dosarul Mita la PSD.

Omul de afaceri sustine ca VIOREL HREBENCIUCar fi luat de la el 400.000 de lei pentru a sponsoriza campania electorala a lui MIRCEA GEOANA la prezidentialele din 2009.

IOAN NICULAE a declarat in plangere ca Hrebenciuc a facut presiuni asupra lui pentru a-i da acei bani. In plus, omul de afaceri il acuza pe VIOREL HREBENCIUC ca nu le-a spus tot adevarul procurorilor.

In dosarul Mita la PSD, IOAN NICULAE a fost condamnat definitiv, in aprilie 2015, la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, iar fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit trei ani inchisoare cu executare.

Acesta din urma si-a folosit influenta pentru a obtine un milion de euro de la IOAN NICULAE, bani ce urmau sa fie investiti in campania lui Mircea Geoana. In schimbul sumei, IOAN NICULAE a cerut ca, in cazul in care Geoana castiga alegerile, la conducerea Ministerului Economiei sa fie numite persoane care sa ii sustina interesele.

Sursa foto: realitatea