VIOREL HREBENCIUC: Casa in care locuiesc cu fiul e CUMPARATA de la MIRON MITREA

Fostul deputat PSD VIOREL HREBENCIUC a precizat, sambata, ca locuieste, impreuna cu familia, in casa fiului sau, Andrei, pe care a CUMPARAT-o, de buna credinta, de la MIRON MITREA, care, la randul sau, o mostenise de la parinti, el aratand ca fiul sau si-a lamurit regimul acestei proprietati la ICCJ.

Hrebenciuc a raspuns astfel acuzatiilor din presa potrivit carora ar avea probleme legate de modul de dobandire si situatia acestei proprietati.

El a aratat, astfel, intr-un comunicat remis presei, ca in anul 1998 a CUMPARAT, fiind cumparator de buna credinta, apartamentul 2, care reprezinta trei patrimi din casa, de la MIRON MITREA, care o avea mostenire de la parintii sai, acestia locuind in imobil din 1941.

Citeste si: Andrei Hrebenciuc, ARESTAT pentru 30 de zile. Tatal va face CONTESTATIE

Hrebenciuc a mentionat ca, in anul 2001, apartamentul 1, care are doua camere, “a fost revendicat ilegal de o casa de avocatura”, pe care nu a nominalizat-o, care s-ar ocupa cu retrocedarile de imobile, iar procesul a fost castigat de detinatorul apartamentului respectiv in anul 2006, dupa cinci ani de procese, prin hotarare definitiva si irevocabila la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit lui Hrebenciuc, in anul 2006, acelasi cabinet de avocatura, “bazandu-se pe acte false”, l-a actionat in judecata pe ANDREI HREBENCIUC, revendicand de aceasta data tot imobilul si cerandu-i si daune de 400.000 de euro plus o mie de euro pentru fiecare luna in care a locuit.

El a aratat ca acest proces a fost castigat de Andrei Hrebenciuc la Inalta Curte de Casatie si Justitie in anul 2013, dupa sapte ani de procese, prin hotarare definitiva si irevocabila.

Citeste si: UPDATE. Andrei Hrebenciuc afla daca va fi ARESTAT. Curtea a ramas in PRONUNTARE

“Precizez ca, personal, locuiesc in acest imobil impreuna cu familia mea, care nu face parte din patrimoniul national, nefiind cladire istorica. Nu mai detin nicio alta locuinta”, a aratat Hrebenciuc, potrivit Mediafax.

El a mentionat ca a facut aceste precizari in legatura cu dezvaluirile “pretins incendiare” privind casa lui ANDREI HREBENCIUC, in care locuieste si el.

Viorel Hrebenciuc are trecuta in declaratia de avere, la capitolul “Bunuri imobile – Cladiri”, o locuinta in Bucuresti, cu suprafata de 200 de metri patrati, dobandita in 1999 prin contract de vanzare-cumparare, titular fiind ANDREI HREBENCIUC.

VIOREL HREBENCIUC, pentru care DNA a cerut incuviintarea arestarii preventive in doua dosare, a demisionat din Parlament.