VIOREL HREBENCIUC a fost RETINUT in dosarul RETROCEDARILOR.UPDATE

UPDATE ora 19.29: Viorel Hrebenciuc a fost adus la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Procesul va incepe la ora 20.30.

VIOREL HREBENCIUC, fostul deputat al PSD, a ajuns, marti dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) filiala Brasov, pentru a fi audiat, din nou, de procurorii anticoruptie in dosarul RETROCEDARILOR ILEGALE in care este deja URMARIT PENAL alaturi de alte nume grele.

UPDATE 16.30: Procurorii DNA de la Brasov au preluat si vor ancheta, in cadrul dosarului retrocedarilor, cazul legat de discutiile in care Viorel Hrebenciuc si Dan Sova puneau problema modificarii unor legi, astfel incat sa se evite o condamnare a fostului deputat, au declarat surse judiciare.

Astfel, o parte din noul dosar al lui Hrebenciuc, in care acesta este urmarit penal alaturi de Sova, nu va mai fi instrumentata de structura centrala a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ci de structura brasoveana, potrivit surselor citate.

Mai exact, la cauza retrocedarilor de paduri a fost conexata si partea din noul dosar al lui Viorel Hrebenciuc legata de discutiile acestuia cu Dan Sova. Potrivit acelorasi surse, segmentul de dosar ce priveste infractiuni care ar fi fost comise de fostul deputat cu ajutorul fostului sef al SPP Dumitru Iliescu raman sa fie cercetate in continuare de structura centrala a DNA.

UPDATE 13.40: VIOREL HREBENCIUC a fost RETINUT pentru 24 de ore in dosarul RETROCEDARILE ILEGALE de paduri. Fostul deputat PSD urmeaza sa fie adus la ICCJ pentru judecarea propunerii de ARESTARE PREVENTIVA.

Fostul deputat PSD VIOREL HREBENCIUC a fost scos cu catuse la maini din sediul DNA Brasov, marti, dupa aproape cinci ore de audieri, si va fi dus la instanta suprema pentru judecarea propunerii de arestare preventiva, in conditiile in care pe numele sau a fost emisa ordonanta de retinere.

Fostul parlamentar PSD, care avea catuse la maini, a fost urcat de anchetatori intr-o masina, urmand sa fie dus in Capitala, la instanta suprema, pentrru judecarea propunerii de ARESTARE PREVENTIVA, dupa ce procurorii DNA Brasov au emis pe numele sau ORDONANTA de RETINERE.

Stire Initiala

La intrarea in sediul DNA din Brasov, VIOREL HREBENCIUC a declarat jurnalistilor prezenti ca este nevinovat, dar si ca nu ii este teama de acuzatiile formulate la adresa sa dovada fiind faptul ca si-a dat demisia din Parlament. “Nu sunt vinovat, dar ma astept sa fiu retinut de procurori. M-am prezentat cu inima deschisa la DNA, institutie care nu este o sperietoare. Sunt convins ca peste cateva zile o sa radem pe seama acestui dosar. Sunt pregatit pentru ce este mai rau”, a declarat Hrebenciuc.

CITESTE SI: UPDATE. Andrei Hrebenciuc, RETINUT de procurorii DNA Brasov 

In cadrul dosarului RETROCEDARILOR ILEGALE, al carui prejudiciu total estimat este de peste 300 de milioane de euro, au fost deja ARESTATI PREVENTIV fiul lui Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, si oamenii de afaceri Paltin Gheorghe Sturdza, Dan Costin Bengescu si Iosif Kadas.

In dosarul RETROCEDARILOR ILEGALE, Viorel Hrebenciuc este URMARIT PENAL pentru constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

CITESTE SI: STENOGRAME DIN DOSARUL HREBENCIUC. Deputatul i-a promis sprijin lui Sova la sefia PSD: Sa nu fie Liviu! Ma focusez pe tine 

Sursa foto: realitatea.net