VIOREL HREBENCIUC, la iesirea din penitenciar: Daca faceam DENUNTURI, eram DE MULT acasa

VIOREL HREBENCIUC va fi plasat in AREST LA DOMICILIU, au decis, vineri, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

UPDATE 16.41: VIOREL HREBENCIUC a iesit din Penitenciarul Rahova. La iesire, el a declarat ca daca facea denunturi in acest dosar, se afla de mai mult timp acasa.

De asemnea, el a afirmat ca se astepta la aceasta decizie si a spus ca fiul sau nu are nicio vina in acest dosar. ”Eu nu l-am implicat pe fiul meu in acest dosar”, le-a declarat VIOREL HREBENCIUC jurnalistilor prezenti.

VIOREL HREBENCIUC a mai declarat ca a fost o experienta traita in trei penitenciare, printre care si “Penitenciarul Coldea, pardon, Codlea”, aluzie la directorul adjunct al SRI, FLORIAN COLDEA.

Totodata, Hrebenciuc a subliniat ca prin acest dosar, bugetul statului roman nu a fost prejudiciat, asa cum s-a vehiculat in presa. “Singurul lucru pe care vreau sa-l spun este urmatorul: ati vorbit in permanenta despre un dosar in care este un prejudiciu de peste 300 de milioane de euro. Va spun acum ca in acest dosar nu este niciun leu prejudiciu pentru statul roman si rugamintea mea este sa tratati acest subiect in acest context. Romsilva are declaratie scrisa ca n-a fost pagubita, decizia Tribunalului Covasna e valabila”, a spus VIOREL HREBENCIUC.

“Sunt trimis in judecata, ma voi judeca si imi voi dovedi nevinovatia”, a mai spus fostul lider PSD Bacau.

In ceea ce priveste banii din campania prezidentiala a lui MIRCEA GEOANA, VIOREL HREBENCIUC i-a invitat pe jurnalisti sa citeasca declaratia data joi in instanta.

UPDATE 15.24: Documentele de la ICCJ au ajuns la arest. Astfel, VIOREL HREBENCIUC urmeaza sa fie eliberat in scurt timp.

Decizia judecatorilor este definitiva.

Citeste si: CRISTIAN BURCI si VIOREL HREBENCIUC, audiati in dosarul MITA pentru PSD

Intrebat dupa incheierea sedintei de judecata daca spera ca va fi eliberat, VIOREL HREBENCIUC a raspuns: “Normal”.

Citeste si: E GATA! HREBENCIUC i-a dat in gat pe GEOANA si VANTU: Stiau de PLATI! Se consultau permanent

VIOREL HREBENCIUC este in prezent in arrest preventive, in DOSARUL RETROCEDARILOR ILEGALE de paduri.